Idag känner jag mig som en ny människa. Energin är tillbaka och jag är pigg och kry igen! Så underbart skönt 🙂
De senaste två dagarna har jag klättrat på väggarna så det första jag gjorde idag när jag piggna till var att ställa mig och baka. Dock fanns det inte så mycket roligt i skafferiet och kylen här hemma så de enda ingredienser jag kunde krafsa ihop till var chokladbollar. Trots att det är kanske världens snabbaste bakverk att göra så är det bland det godaste jag vet. Ska alldeles strax ta mig en (kanske två) och en kopp te framför Idol-avsnittet som vi missade igår. Gott!! 🙂
De här receptet gör utan tvekan de bästa och godaste chokladbollarna. Har provat många olika men de här är varken för smöriga, söta, smaklösa eller torra. De är perfekta!
För ca 15 st behöver du:
100 g mjukt smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
2 msk kallt espressokaffe (vanligt kaffe funkar också)
Kokosflingor alt. Pärlsocker att rulla Chokladbollarna i
Blanda smör, strösocker och havregryn i en bunke. Blanda därefter i vaniljsocker och kakao och tillsätt sist kallt kaffe. Forma chokladbollarna till små bollar och rulla i kokos eller pärlsocker. Förvara chokladbollarna i kyl.
Klart! Jag tycker personligen att det är godare att doppa chokladbollarna i kokos. Hade tyvärr ingen hemma idag så det fick bli pärlsocker men det funkade väldigt bra det med 😉
Kram ♥
Ett svar
Jättegott recept😊 Vi hade varken pärlsocker eller kokos hemma. Så vi rullande i solroskärnor och Rice crispies. Supergoda, krispiga och tuggiga.