Pajskal

Länk till detta recept

DSC_7925

Tisdag idag och här hemma plockas och tvättas det för fullt. Även om man bara är borta 4 dagar lyckas man alltid (iallafall jag) packa med mig alldeles för mycket och det får jag sota för nu när allt ska tvättas och packas upp.. 😉

Passar på nu att ta en liten paus från det tråkiga och tänkte ge er ett litet tips om hur ni bäst får ett fint pajskal utan att de sjunker ihop. Jag har haft de problemet många gånger att kanterna som varit höga och fina innan gräddning sjunker ihop totalt och blir tjocka, fula kanter i ugnen. Men så har jag upptäckt ett knep som verkligen fungerar! Jag lägger remsor av aluminiumfolie runt kanterna och på så sätt sjunker kanterna inte ner. Däremot får inte kanterna lika mycket färg som resten av pajskalet så de sista 2 minutrarna brukar jag ta bort alumiumfoliet och låter kanterna få lite mer färg!

Hoppas detta kan vara till hjälp om ni upplever samma problem som mig, kram!

Dela med dig

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept