Chokladbollar med jordgubbsgömma

Länk till detta recept

DSC_8987 DSC_8992 DSC_8994DSC_9027 DSC_9029

Ni har väl inte missat att det är chokladbollens dag idag? Jag passade på att göra en sats klassiska chokladbollar idag och provade att lägga en jordgubbe i mitten också. Vilken hit! Så himla gott. Sommartid kommer jag alltid göra dessa i fortsättningen! Tänk vad något så enkelt kan bli så gott och roligt 🙂

Idag har vi 25 grader och sol här i Heerenveen så nu ska jag göra mig i ordning och handla mat till kvällens grillkväll med några vänner. Man får passa på och grilla så fort vädret tillåter det och idag har vi utan tvekan årets hittills varmaste dag!

För ca 15 st behöver du:

100 g mjukt smör

1 1/2 dl strösocker

3,5 dl havregryn

2 tsk vaniljsocker

3,5 msk kakao

2 msk kallt espressokaffe (vanligt kaffe funkar också)

Kokosflingor alt. Pärlsocker att rulla Chokladbollarna i

15 jordgubbar

Blanda smör, strösocker och havregryn i en bunke. Blanda därefter i vaniljsocker och kakao och tillsätt sist kallt kaffe. Forma chokladbollarna till små bollar och platta till dem. Lägg en jordgubbe i mitten och rulla ihop till en boll. Rulla i kokos eller pärlsocker. Förvara chokladbollarna i kyl.

Kram

Dela med dig

10 svar

    1. Man kan ha i vatten. Blir inte riktigt samma smak men det är ett alternativ om man inte vill ha i kaffe 🙂

    1. Skulle nog inte göra det tyvärr. Jordgubbarna blir för vattniga när man tinar upp dem och därför blir det lite för kladdigt. Allra bäst är att äta dem samma dag man gjort dem 🙂

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept