Kladdkaka med jordgubbsgrädde

Picasa

Picasa

Picasa

Picasa

Picasa

Picasa

Picasa

Hej på er!

Ännu en helg som snart svischat förbi och vad passar inte bättre än att avrunda den med en kladdkaka med jordgubbsgrädde och färska jordgubbar. Är det något man aldrig kan tröttna på så är det väl kladdkaka 😉 Med denna ljuvliga jordgubbsgrädden till kan det inte bli så mycket bättre! Jag brukar tillsätta lite smält mörk choklad i min smet för att få en extra god chokladsmak på kakan. Gör ganska stor skillnad jämfört med enbart kakao!

Detta behöver du:

2 ägg

100 g smält smör

1 dl vetemjöl

3 dl strösocker

3 msk kakao

1 1/2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

100 g smält mörk choklad av bra kvalitet

Jordgubbsgrädde:

3 dl vispgrädde

250 g jordgubbar

1 msk vaniljsocker

Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman alla ingredienser till botten. Grädda i en smörad springform i 20 minuter. Låt svalna ca 1 timme i kylen.

Jordgubbsgrädde: Vispa grädden. Mixa jordgubbarna med en stavmixer eller liknande. Häll ner jordgubbspurén i grädden och blanda runt. Sikta tillsist ner vaniljsockret.

Garnera med färska jordgubbar! Mums 🙂

2
0

Marinerad ananas med vaniljglass

Picasa

Picasa

Picasa

Picasa

Hej vänner!

Torsdag idag och jag antar ni flesta njuter av lite härlig långhelg! Om ni inte vet vad ni ska hitta på för dessert till denna Kristi himmelsfärds helg kommer här ett litet tips! Denna efterrätt är en så himla god kombination och fräscht tillsammans. Passar jättebra till denna årstiden nu när det börjar bli lite varmare ute. Extra plus att det går fort att göra med undantag att du måste förbereda ananasen genom att lägga den i kokoslikör-marinaden ett par timmar innan den skall stekas. Jag brukar i vanliga fall göra min egna glass, blir så mycket krämigare och godare men denna gång hade jag inte tiden och köpte istället så vill man göra det enkelt för sig går det också alldeles utmärkt 🙂

Till 4 personer

En halv ananas

4 msk rörsocker

2 msk kokoslikör (malibu)

En klick smör

Vaniljglass

Ansa och skär ananasen i små bitar. Lägg dem i en skål och häll över kokoslikören och en msk rörsocker. Blanda runt och låt stå i kylen och dra i 2 timmar.

Efter 2 timmar, vänd ananasen i resten av sockret och stek dem i en stekpanna med smöret på medelvärme tills ananasen blir genomvarm och får lite färg. Lägg upp ananasen i serveringsskålar och lägg på en kula vaniljglass!

2
0

Italien

Idag sitter jag nergrävd i en tung och svår inlämningsuppgift i internationell ekonomi samtidigt som jag drömmer mig bort till vår resa till Italien och Amalfikusten om mindre än en månad! Jag och Viktor har inte varit iväg på någon ordentlig resa tillsammans de senaste 2 åren då vi har haft fullt upp med tre olika flyttar (Skottland, Norge och Holland). Just därför längtar vi lite extra nu och på bilderna ser det jättefint ut. Förhoppningsvis är det lika fint i verkligheten också! Hotellet ligger med en fantastisk utsikt över havet och där tänker jag att det kommer slinka ner ett och annat glas vin och en hel del italienska delikatesser. Om ni har några erfarenheter från Amalfikusten får ni jättegärna dela med er av det. Tips på vad vi inte får missa, bra restauranger m.m. Alla tips är mer än välkomna 🙂

Kram

0
0