Jordgubbsbiskvier

Länk till detta recept

DSC_1586 DSC_1587 DSC_1588 DSC_1589 DSC_1600 DSC_1642

Woho! Solen skiner för andra gången på en vecka så nu ska jag sätta mig i trädgården här hos svärföräldrarna och njuta av solen och mumsa på en av dessa jordgubbsbiskvierna innan jag och några andra ska iväg och spela minigolf. Detta gäng som ska spela nu är inga bra förlorare direkt så vi alla går in för det till tusen inklusive jag 🙂

Nu när det är sommar passar jag på att baka så mycket som möjligt med färska jordgubbar. Igår gjorde jag dessa jordgubbsbiskvierna och oj så goda dem blev! Härligt krispig och krämig chokladmandelbotten och en smörkräm som smakade färska jordgubbar toppad med vit och mörk choklad! Perfekta att bjuda på nu på sommaren men även andra årstider också såklart men då får man ta frusna jordgubbar istället.

Till ca 15 st:

Botten:

200 g mandelmassa

0,5 dl socker

1 äggvita

1 msk kakao

Jordgubbssmörkräm:

250 g jordgubbar (går bra med frysta också)

250 g smör

2 äggulor

2 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

Topping:

200 g Vit choklad

100 g mörk choklad

Botten: Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan och blanda ner socker, kakao och äggvitan. Rör om till en jämn massa och klicka eller spritsa ut till små bottnar på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Jordgubbssmörkräm: Koka upp jordgubbarna och ställ åt sidan. Mixa till en slät puré och låt svalna. Blanda rumsvarmt smör, florsocker och vaniljsocker till en slät massa. Tillsätt 1 äggula i taget och rör om. Vänd tillsist ner jordgubbspurén under omrörning tills du får en slät smörkräm.

Vänd på bottnarna och täck dessa med smörkräm. Om du upplever att smörkrämen är svår att arbete med, ställ in den i kylen i en halvtimme så blir den lite fastare och enklare att arbeta med. När bottnarna är täckta med smörkräm, ställ in i kylen i en timme. Strax innan det är dags att ta ut biskvierna ur kylen, börja då att smälta den vita chokladen över ett vattenbad. Tänk på att inte värma chokladen till mer än 45 grader. Annars får du en tjock och grynig massa. Doppa biskvierna i chokladen och låt stelna i kylen. Värm därefter den mörka chokladen över ett vattenbad och spritsa över biskvierna. Låt stå ytterligare en stund i kylen innan servering.

Förvara dem i kylen!

Kram

 

Dela med dig

3 svar

  1. Hej! Vill tacka för ett bra recept! Jag har länge velat testa det här receptet och fick nu tillfälle att göra det, till min brors examensfest. Jag använde dock färdiga havrekex som botten, för att komma lättare undan. Det fungerade utmärkt! Och tack även för tipset om vad man skall göra om smörkrämen skär sig – fick användning för det direkt 🙂 (och det fungerade, jippi!) Ha en skön sommar, kram 🙂

    1. Hej Camilla! 🙂 Tusen tack för din kommentar, va glad ja blir att höra det! 🙂 Ha en underbar sommar du med, kramar ♥

      1. Hej. Vad gör man om smörkrämen skär sig? Svårt att få den fast när det är frysta jordgubbar. Vad gör jag för fel?

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept