Baileys kladdkaka

Picasa

Picasa

Picasa

Picasa

Jag är inget större fan av sprit och dricker mestadels bara vin när det kommer till alkohol men är det något lite starkare som jag kan tycka är gott så är det Baileys. Eller kärringdricka som de också kallas 😉 Så för några dagar sedan fick jag en idé och tänkte varför inte prova att göra bakverk smaksatta med lite alkohol och i de här fallet Baileys. Började lite försiktigt och gjorde en kladdkaka som jag då smaksatte med lite Baileys och det blev ju himla gott! Tillsammans med lite lättvispad grädde och färska bär blev detta en klockren dessert. Perfekt om man vill bjuda på något lite annorlunda än en klassisk kladdkaka 🙂 Ställ den gärna i kylen och servera den kall. Tycker den är godast när den är sådär härligt fast och kladdig i konsistensen!

2 ägg

100 g smält smör

1 dl vetemjöl

2 dl strösocker

3 msk kakao

1 1/2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

100 g smält mörk choklad av bra kvalitet

2,5 msk Baileys

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret i en kastrull och bryt ner chokladbitar och smält försiktigt under omrörning. Låt svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner Baileys och därefter smör/chokladblandningen. Vänd tillsist ner resten av ingredienserna och rör om till en jämn smet. Häll ner i en bakplåtsklädd form och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt stå i kylen i 1 h timme innan servering. Skär upp i bitar och servera med lättvispad grädde och färska bär.

2
0

Malmö

Picasa

God kväll i stugan,

Förlåt för att jag inte hört av mig på några dagar men jag har haft några intensiva dagar här i Malmö. Åkte hit från Köpenhamn i helgen för att fira min vän Agneta som fyllde år och det har tagit mig nästan 2 dagar att återhämta mig efter den födelsedagsfesten! Herregud jag förstår inte alls hur jag kan bli så sliten efter en kvälls/natts dansande. För några år sedan var det inga problem att göra det 2 dagar i rad men idag skulle det krävas mycket för att jag ska orka med det 🙂

Ikväll har jag haft en lugn kväll tillsammans med min lillebror, lagat lite middag och tittat på film och imorgon ska jag åka tillbaka till Köpenhamn igen. Efter att ha flängt så mycket som jag har gjort nu på sistone börjar jag verkligen längta efter vårt egna hem igen. Har levt bland mina resväskor i 1,5 månad nu och det börjar bli lite jobbigt känner jag. Hoppas vi hittar ett boende snart så man kan få lite ordning på alla saker igen!

Nu håller mina ögon på att gå i kors så nu är det bäst att jag hoppar i säng,

God natt på er

0
0

Vår nya hemstad!

Picasa

Ja hörrni här har det hänt grejer de senaste dagarna. Just nu ligger jag på ett hotellrum med Viktor i vår nya hemstad Köpenhamn! Vi har lämnat Heerenveen och Holland då Viktor just har blivit klar för den danska klubben Lyngby så nu blir det alltså Danmark och Köpenhamn som vi flyttar till. Känns helt fantastiskt då vi båda kommer från Malmö så det blir i princip att vi flyttar hem till familj och vänner igen! Dessutom har vi varit mycket i Köpenhamn och känner till staden ganska så väl vilket underlättar en hel del. Det största projektet nu blir att hitta ett nytt hem till oss så slipper bo hotell för länge. Hotell är mysigt och lyxigt ett tag men kanske inte i månader som vi fått testa på en gång tidigare 😉

Så nu får ni följa med på vårt äventyr även här i Köpenhamn! Kommer bli så spännande och bra tror jag

0
0