ANNONS
Integritet på Tailsweep

Baileys kladdkaka

/

Picasa

Picasa

Picasa

Picasa

Jag är inget större fan av sprit och dricker mestadels bara vin när det kommer till alkohol men är det något lite starkare som jag kan tycka är gott så är det Baileys. Eller kärringdricka som de också kallas 😉 Så för några dagar sedan fick jag en idé och tänkte varför inte prova att göra bakverk smaksatta med lite alkohol och i de här fallet Baileys. Började lite försiktigt och gjorde en kladdkaka som jag då smaksatte med lite Baileys och det blev ju himla gott! Tillsammans med lite lättvispad grädde och färska bär blev detta en klockren dessert. Perfekt om man vill bjuda på något lite annorlunda än en klassisk kladdkaka 🙂 Ställ den gärna i kylen och servera den kall. Tycker den är godast när den är sådär härligt fast och kladdig i konsistensen!

2 ägg

100 g smält smör

1 dl vetemjöl

2 dl strösocker

3 msk kakao

1 1/2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

100 g smält mörk choklad av bra kvalitet

2,5 msk Baileys

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret i en kastrull och bryt ner chokladbitar och smält försiktigt under omrörning. Låt svalna något. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner Baileys och därefter smör/chokladblandningen. Vänd tillsist ner resten av ingredienserna och rör om till en jämn smet. Häll ner i en bakplåtsklädd form och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt stå i kylen i 1 h timme innan servering. Skär upp i bitar och servera med lättvispad grädde och färska bär.

2

Följ mig på Instagram!

@hannasbageri
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00