ANNONS
Integritet på Tailsweep

Vit chokladkladdkaka med citrongrädde

/

Picasa

Picasa

Hej gråa söndag!

Trodde aldrig jag skulle säga detta för ett par veckor sedan men nu var det faktiskt ett tag sedan vi hade mulet väder! Passar egentligen ganska bra idag då det snart är dags att titta på Vs bortamatch och sen ska jag baka igen! Men först ska ni få receptet på denna galet goda vita chokladkladdkakan som jag och Agneta svängde ihop härom kvällen.

Så himla enkel och gillar ni vit choklad är detta ett måste att smaka på. Kakan i sig är väldigt söt så i min smak tycker jag det behövs något syrligt för att bryta av de söta med och då passar denna citrongrädden perfekt! Kombinationen är helt oslagbar 🙂

Kladdkaka:

180 g vit choklad

150 g smör

2,25 dl vetemjöl

2 dl socker

3 ägg

1 tsk vaniljsocker

Kokos

Florsocker

Citrongrädde:

2 dl vispgrädde

1 msk creme fraiche

1 msk citronskal

1 tsk socker

Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och ta bort från spisen. Bryt ner den vita chokladen i bitar och lägg ner lite i taget i de smälta smöret. Rör om hela tiden tills all choklad har smält. Tillsätt därefter 1 ägg i taget under omrörning. Vänd tillsist ner resten av ingredienserna. Häll ner smeten i en smord och bröad form (använd gärna kokos istället för ströbröd). Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter, lite beroende på hur pass kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna och pudra sedan med florsocker.

Citrongrädde: Vispa grädden relativt hårt. Häll ner creme fraichen, de rivna citronskalet och sockret. Blanda och servera sedan med kladdkakan.

Magiskt gott 🙂

4
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00