Vit chokladkladdkaka med citrongrädde

Picasa

Picasa

Hej gråa söndag!

Trodde aldrig jag skulle säga detta för ett par veckor sedan men nu var det faktiskt ett tag sedan vi hade mulet väder! Passar egentligen ganska bra idag då det snart är dags att titta på Vs bortamatch och sen ska jag baka igen! Men först ska ni få receptet på denna galet goda vita chokladkladdkakan som jag och Agneta svängde ihop härom kvällen.

Så himla enkel och gillar ni vit choklad är detta ett måste att smaka på. Kakan i sig är väldigt söt så i min smak tycker jag det behövs något syrligt för att bryta av de söta med och då passar denna citrongrädden perfekt! Kombinationen är helt oslagbar 🙂

Kladdkaka:

180 g vit choklad

150 g smör

2,25 dl vetemjöl

2 dl socker

3 ägg

1 tsk vaniljsocker

Kokos

Florsocker

Citrongrädde:

2 dl vispgrädde

1 msk creme fraiche

1 msk citronskal

1 tsk socker

Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull och ta bort från spisen. Bryt ner den vita chokladen i bitar och lägg ner lite i taget i de smälta smöret. Rör om hela tiden tills all choklad har smält. Tillsätt därefter 1 ägg i taget under omrörning. Vänd tillsist ner resten av ingredienserna. Häll ner smeten i en smord och bröad form (använd gärna kokos istället för ströbröd). Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter, lite beroende på hur pass kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna och pudra sedan med florsocker.

Citrongrädde: Vispa grädden relativt hårt. Häll ner creme fraichen, de rivna citronskalet och sockret. Blanda och servera sedan med kladdkakan.

Magiskt gott 🙂

4
1

Tapas

Picasa

Igår tog jag och min vän Lisa oss in till stan för att ha en tjejkväll tillsammans. De vi dock båda hade glömt var att Malmöfestivalen hade satt igång igår och då är det verkligen packat inne i stan. Om jag ska vara helt ärlig så är väl inte denna vecka så jättepopulär hos mig och många andra Malmöbor då det är mest bara stök och inget speciellt egentligen så just därför suckade vi lite igår när vi kom in och upptäckte detta. Men vi hade trots detta en supermysig kväll i sommarvärmen med så god mat och en massa tjejsnack!

Idag ska här bakas massor. Jag är så sugen på allt möjligt så vi får se vart de här slutar 🙂

0
0

Kvällsfika

Picasa

Hej på er,

Va härligt med fredag!! Jag sitter och dricker en kopp te framför nyhetsmorgon och skriver här till er innan jag ska ta tag i lite jobb.

Igår hade vi en jättemysig kväll hemma hos våra vänner Agneta & Daniel. Vi tjejer hade en bakkväll medan killarna roade sig med annat. Baka tillsammans är så roligt och vi höll på så länge att det inte blev fika förrän halv 12 på kvällen! Midnattsfika nästan 🙂 Vi bakade mina dulche de leche biskvier och en vit chokladkladdkaka med citrongrädde som jag ska ge er receptet på senare!

0
0