Tusen tack för era önskemål i tidigare inlägg! Ska ta åt mig av era önskemål och försöka dela med mig av ännu fler recept. Kul att ni gillar mina recept så pass mycket, gör mig jätteglad ♥
Vilken dag vi har idag! Äntligen är det lite vindstilla här vid havet vilket de inte direkt varit de senaste dagarna. Blåst halv storm ute men idag har vi en varm sommardag igen. Hoppas detta väder håller i sig nu ett par veckor till innan jag känner mig helt redo för höst och vinter!
Nu ska ni få tips på de kanske enklaste cake popsen man kan göra! Klassiska chokladbollar som jag doppat hälften i vit choklad och karamellfärgad kokos och resten i mjölkchoklad och vanlig kokos. Ett kul sätt att servera på och speciellt på barnkalas kan jag tänka mig att de skulle göra succé 🙂
För ca 15 st behöver du:
100 g mjukt smör
1 1/2 dl strösocker
3,5 dl havregryn
2 tsk vaniljsocker
3,5 msk kakao
2 msk kallt espressokaffe (vanligt kaffe funkar också)
100 g vit choklad
100 g mjölkchoklad
Kokos
Röd karamellfärg
Rosa (eller någon annan färg) pop sticks
Blanda smör, strösocker och havregryn i en bunke. Blanda därefter i vaniljsocker och kakao och tillsätt sist kallt kaffe. Forma till små bollar. Smält ytterst lite av mjölkchokladen och doppa toppen på pinnarna i denna. Stoppa sedan ner dem i chokladbollarna och låt stå i kylen en stund för att stelna.
Häll ner några droppar röd karamellfärg i kokosen. Rör om tills du får en fin rosa färg. Smält den vita chokladen över ett vattenbad, ta ut chokladbollarna och doppa dessa i chokladen. Rulla ett varv i den färgade kokosen och ställ chokladbolls cake popsen i ett glas. Gör samma sak med dem som du vill doppa i mjölkchoklad. Låt stå i kylen någon timme innan servering så chokladen hinner stelna.
2 svar
Hej! Hur får du chokladen så jämt o fint på cake popsen? När ja gjorde så blev de nästan som klumpar på pinnen trots det va riktigt smällt, chokladen alltså. Tips?
Hej Sandra! Ber om ursäkt för alldeles för sent svar..! Jag stoppar inte cake popsen med toppen rätt ner i chokladen utan håller dem lite snett och rullar dem snabbt i chokladen i ett varv så det inte hinner bli ett tjockt lager med choklad. Dessutom smälter jag chokladen på låg värme och rör om i chokladen varje gång efter att jag doppat en cake pops i där 🙂 Hoppas detta kan vara lite till hjälp! Kram