ANNONS
Integritet på Tailsweep

Movember kladdkaka med salta mandlar

/

Picasa

Picasa

Picasa

Picasa

Picasa

Picasa

Picasa

Picasa

Picasa

Picasa

Picasa

Ingen har väl missat att det är kladdkakans dag idag!? Det finns ju oändligt mycket man kan göra med just kladdkaka och eftersom det är november månad då vi uppmärksammar manssjukdomar i form av kampanjen movember tänkte jag att man skulle kunna göra någon bra kombination av detta. Resultatet blev denna kladdkaka med ett motiv av en mustasch, smaksatt med salta mandlar!

Blev en fin kladdkaka med ett gott syfte och med ett minst lika gott innehåll vill jag lova 😉

Detta behöver du:

2 ägg

100 g smält smör

1 dl vetemjöl

2 dl strösocker

3 msk kakao

1 1/2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

200 g smält mjölkchoklad med salta mandlar (marabou)

Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman alla ingredienser till botten. Grädda i en smörad springform (20 cm) i ca 20 minuter. Låt svalna ca 1 timme i kylen.

Vill man göra egna salta mandlar byter man ut 200 g marabou med salta mandlar och ersätter det med 150 g smält mjölkchoklad och nedanstående salta mandlar

150 g hel sötmandel

1,5 dl vatten

3 tsk salt

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda vatten och salt i en kastrull och värm upp så saltet löser sig ordentligt. Dra av kastrullen från plattan. Häll i mandeln och låt dra någon minut, skalet får dock inte lossna! Häll över mandlarna på en bakpappersklädd plåt och rosta mandlarna i mitten av ugnen i 10 minuter. Ta ut plåten och låt svalna. Grovhacka sedan mandlarna och häll ner i smeten!

Kram

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00