Lakritsbollar

Länk till detta recept

 

DSC_4146 DSC_4148 DSC_4154 DSC_4156 DSC_4159

Här kommer äntligen ett recept på något med lakrits i! Är verkligen på tiden eller vad säger ni? 😉 Jag älskar lakrits och speciellt kombinationen av lakrits och choklad. Jag köper ofta chokladpraliner som har en smak av lakrits för jag tycker de är så gott. Dessa lakritsbollarna blev riktigt smarriga och smakar perfekt mycket lakrits. Inte så de tar över för mycket utan precis lagom. Ni som älskar lakrits kommer verkligen älska dessa! Inspiration till dessa hittade jag i tidningen Hembakat!

För ca 15 st behöver du:

100 g mjukt smör

1 1/2 dl strösocker

3 dl havregryn

1 tsk vaniljsocker

3 msk kakao

1,5 msk lakritspulver

2 msk vatten

Lakritsströssel

Blanda smör, strösocker och havregryn i en bunke. Blanda därefter i vaniljsocker och kakao och tillsätt sist lakritspulvret. Forma chokladbollarna till små bollar och rulla i lakritsströssel. Förvara lakritsbollarna i kylen.

Kram

 

Dela med dig

6 svar

 1. Hej! Kan du inte dela något recept på något gott bakverk för en allergisk mamma?

  Min mamma fyller år och jag vill gärna baka något åt henne, men hon är dock allergisk mot nötter, jordgubbar, smultron, exotiska frukter och all typ av choklad! Så hemskt, verkligen allt gott.
  Snälla hjälp ? <3

  1. Hej Annie! Åh va trist för henne, lider med henne men om hon inte är allergisk mot gluten eller laktos kan du alltid baka en tårta, exempelvis en prinsesstårta som innehåller vaniljkräm, hallonsylt och grädde. Alternativt att du gör en glasstårta, cheesecake eller någon god mousse. Om du hellre vill bjuda på något bakverk kan du göra en mjuk kaka, exempelvis sockerkaka eller några cupcakes. Eller varför inte göra några goda småkakor? 🙂
   Kika genom dessa kategorier på min blogg så tror ja du kan hitta något som funkar för henne!
   Kram lycka till ♥

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept