ANNONS
Integritet på Tailsweep

Morotstårta

/

Hej!

Håll i hatten säger ja bara för här kommer ett recept på något som är bland de godaste jag gjort. En saftig och maffig morotstårta fylld med en sötsyrlig creamcheese frosting. Så ruskigt gott och en vacker tårta som ja tror nog att man imponerar på sina gäster med genom att bjuda på. De bästa med den här tårtan tycker jag är att det är så himla roligt att baka just tårtor och de sämsta är väl att de tar lite tid. Denna gör man kanske inte direkt på en timme utan den kräver att man har några timmar att lägga på bakning men ja kan lova er att de är värt de. Kanske får bli årets påsktårta? 🙂

Bottnar:

4 ägg

4 dl socker

5 dl mjöl

3 dl solrosolja

1 tsk vaniljsocker

2 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

2 tsk kanel

1 nypa salt

6 dl finrivna morötter

Cream cheese:

400 g Philadelphiaost

130 g rumsvarmt smör

4,5 dl florsocker

1,5 tsk vaniljsocker

Skal av 1 lime

Bottnar: Sätt ugnen på 175 grader.

Finriv morötterna. Vispa socker och ägg vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser för sig och rör ner dessa i äggsmeten. Tillsätt tillsist solrosoljan och de finrivna morötterna. Fyll 3 smörade och mjölade formar (Jag tog 3 formar med 18 cm) med lika mycket i varje. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna.

Creamcheese frosting: Vispa smöret så de blir mjukt. Tillsätt philadelphia osten och vispa till en jämn smet. Tillsätt florocker, vaniljsocker och limeskalet.

Montering: Jämna först till tårtbottnarna om de behövs genom att skära bort lite på toppen. Lägg sedan en tårtbotten på ett tårtfat. Bred eller spritsa på ett lager med creamcheese frosting och lägg på nästa tårtbotten, ett till lager med creamcheese frosting och lägg till sist på sista tårtbotten. Ställ in i kylen i ca 20-30 minuter så glasyren hinner stelna till lite, då blir tårtan lättare att arbeta sedan när den ska spacklas. Om du upplever att glasyren också är lite för lös kan du även ställa in denna i kylen under tiden.

Ta sedan ut tårtan, Stryk på ett tunt lager runt tårtan så att alla smulor fångas upp. Ställ in i kylen igen i ca 15 minuter. Stryk sedan på ett nytt lager och låt stå i kylen 15 minuter till. Fortsätt med detta tills tårtan blivit jämn och blivit täckt med så mycket glasyr som man önskar. Jag gjorde detta 4 gånger sammanlagt.

Klart! 🙂

25
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00