Påskcupcakes

Länk till detta recept

DSC_7860 DSC_7872 DSC_7882 DSC_7883

Hej allihopa!

Nu är det bara en vecka kvar till skärtorsdagen, tiden går fort så här kommer ytterligare ett recept på något som passar till Påsk. Söta små påskcupcakes! Dessa består av en saftig citronmuffins som är toppad med en underbar vit chokladfrosting. Dessutom har jag dekorerat dem med gul marsipan, citron och guldkulor för att få ännu mer påskkänsla över dem. För mig är dessa så mycket påsk som de bara kan bli! Cupcakes är också något som ju var så trendigt och inne för ett par år sedan men som på sistone försvunnit lite och då är de extra kul tycker jag att göra dessa igen. För visst är de roligt att baka cupcakes också, de blir så fina när man är klar. Och vem skulle inte bli glad av att få en sådan här godsak att mumsa på till påskbordet undrar jag!? 🙂

Citronmuffins ca 12 st:

2 ägg

2 dl socker

3 dl vetemjöl

150 g smör

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

0,75 dl mjölk

0,25 dl citronsaft

skal från en citron

1 nypa salt

Vit chokladfrosting till ca 12 st cupcakes:

100 g vit choklad

1 paket philadelphiaost (185 g)

3 dl florsocker

150 g rumsvarmt smör

Dekoration:

Gul marsipan

Citron

Strössel

Citronmuffins: Sätt ugnen på 200 grader. Vispa socker och smör pösigt. Tillsätt 1 ägg i taget under omrörning och sedan mjölk och citronsaft. Blanda de torra ingredienserna för sig och sikta sedan ner dessa. Tillsätt tillsist rivet citronskal. Klicka ut smeten i 12 st muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i ca 11-13 min.

Vit chokladfrosting: Smält den vita chokladen över ett vattenbad. Blanda smör till en mjuk massa. Ringla ner den vita chokladen i smöret under omrörnig. Blanda ner philadelphiaost och florsocker och blanda till en jämn frosting.

Dekoration: Jag valde att linda in mina muffins i gul marsipan som ni ser på bilderna. Detta gjorde genom att kavla ut marsipanen och skära till jämna längder som jag ringlade runt muffinsen. Knöt ”fast” den med ett fint snöre. Efter ni gjort detta kan ni spritsa på frostingen och sedan dekorera med strössel och citron.

DSC_7895

Dela med dig

2 svar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept