Pina colada-glass utan vitt socker

Länk till detta recept

DSC_4885 DSC_4892

Hej nya vecka!

Hoppas din måndag börjat på bästa sätt. Min har börjat ganska lugnt med en frukost och en morgonpromenad o nu sitter jag och dricker en kaffe och ska ge er ett nytt recept tänkte jag 🙂 Ett ”nyttigt” sådant dessutom! Denna glassen är gjord på endast 4 ingredienser och innehåller varken vitt socker eller komjölk vilket är helt perfekt för mig som är känslig för laktos och älskar glass. I sommar kommer jag göra denna ofta och njuta av i värmen, kan tänka mig att den kommer vara väldigt läskande då. Ett tips är att servera glassen i en ananas som jag gjort eller en kokosnöt. Blir så mycket roligare att äta då plus att de ser fint ut 🙂 Tänk bara på att frukten ska vara fryst när ni använder den så ni planerar utifrån de.

Till 3-4 personer:

1 ananas

1 banan

1/2 burk kokosmjölk

0,75 dl kokosflingor (går att utesluta också)

Skala och skär upp ananasen och bananen i bitar och lägg i en fryspåse. Tänk på att ta bort de hårda i mitten av ananasen också. Frys in över natten. Ta fram dagen efter och mixa ihop med kokosmjölken och kokosflingorna till en slät glass. Servera genast. Obs! Vill ni ha en ännu fastare konsistens kan man ställa in glassen när den är färdigmixad i frysen en kort stund och servera därefter.

DSC_4889

Kram, ha en fortsatt fin måndag! 🙂

Dela med dig

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept