Kanelsnittar med ingefära & citron

Länk till detta recept

DSC_7608-1024x683 DSC_7610-1024x683 En grå och trist dag som denna är de ju perfekt med lite bakning och då kanske dessa ljuvliga snittarna skulle kunna vara något. Smakar lite som blandning mellan kolasnittar och pepparkakor, supergoda 🙂

Till ca 20 st:

100 g rumsvarmt smör

0,75 dl socker

0,25 dl ljus sirap

2,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk kanel

1 tsk mald ingefära

finrivet skal från en halv citron

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop smör, socker och sirap. Blanda alla torra ingredienser för sig. Tillsätt rivet citroskal i smörblandningen och vänd sedan ner de torra ingredienserna. Knåda snabbt ihop till en smidig deg och rulla den till 2 längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper, platta till lite på toppen och sätt in i mitten av ugnen i ca 13-15 min. Skär sneda snittar när de är färdiga och förvara sedan i en burk med tätt lock. Går bra att frysa in också!

Kram

DSC_7629-1024x695

Dela med dig

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept