Rädda smörkräm som skurit sig

Länk till detta recept

Hej på er denna måndag!

Tänkte börja denna vecka med att ge er ett superbra tips när de kommer till smörkräm. Man använder ju smörkräm i ganska mycket, allt ifrån tårtor o cupcakes till biskvier o rulltårtor och ärligt talat så är de ju inte mycket som slår en riktigt god och len smörkräm som fullkomligt smälter i munnen. Jag älskar smörkräm och speciellt att arbeta med den. Man kan göra så mycket fint och den är oftast väldigt tacksam att arbeta med. Dock är de väldigt lätt att den skär sig, de har hänt mig antal gånger och detta beror oftast på för stora temperaturskillnad mellan de olika ingredienserna när man blandar ihop smörkrämen. De bästa man då kan göra för att undvika att få en skuren smörkräm är att använda sig av rumstempererade ingredienser så slipper man med största sannolikhet att den skär sig.

Skulle de vara så att smörkrämen ändå skär sig behöver man absolut inte slänga den utan de går i de allra flesta fall att rädda den. De man då ska göra är att ta 1/3 av den skurna smörkrämen och värma i micron. Därefter röra runt lite i den när den smält, hälla ner över den skurna delen och röra om försiktigt. Denna procedur kan behöva upprepas ett par gånger innan smörkrämen blir helt slät igen men tid nog kommer ni få en fin smörkräm igen. Jag har hittills aldrig behövt slänga en smörkräm när jag använt mig av detta knep vilket ni inte heller kommer behöva! 🙂

Hoppas detta kan vara lite till hjälp. Jag vet själv hur frustrerande de kan vara när man ställt sig o bakat och så blir de inte bra. Men som tur är kan man i de flesta fall rädda upp situationen.

Lycka till!

Kram

Dela med dig

26 svar

  1. Tack snälla underbara!
    Jag skulle slänga ihop en långpannekaka med smörkräm till dotterns fotbollssammandrag. I senaste laget så klart och smörkrämen skar sig. Inte heller tillräckligt med ingredienser kvar för att kunna börja om och inga affärer öppna. Men så hittade jag hit och smörkrämen blev perfekt!!

  2. Alltså, innerligt tack! Höll på att få panik här på eftermiddagen och hade bara inte tid att åka till affären igen och handla nya ingredienser. Du anar inte hur mycket detta hjälpte mig. Igen, tack!!!

    1. Ja det stämmer, tills den delen du sätter in i micron har smält 🙂 Ibland behövs proceduren upprepas några gånger innan det funkar så försök några gånger 🙂

  3. Min smörkräm blev alldeles lös. Tog lite nytt rumstempererat smör och vispade i små mängder av smörkrämen i den och det blev nästan perfekt. Lite för mycket smör i den, men vad gör det!!

  4. Hejsan tack så jätte mycket för tipset! Jag blev av med det skurna men nu får jag den inte tjock igen hur gör jag

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept