Kinder maxi glass

Länk till detta recept

Hej hej allihopa!

Vad tycker ni om den nya designen här på bloggen? Ja tycker de är superfint, verkligen ett lyft! Så mycket finare nu när bilderna är större och allt går i vitt. Loppi har gjort ett mycket bra jobb måste jag säga! 🙂

De fina vädret fortsätter här och nu när de är så varmt ute skriker nästan min kropp efter glass, allt jag är sugen på är glass och iskallt vatten att sitta o läska sig med i solen. Så idag bestämde jag mig för att göra mig lite egen glass och vet ni vad, den här glassen tog mig inte mer än 10 minuter att göra! Sen fick jag givetvis vänta ett antal timmar på den i frysen men att enbart göra den tog inte mer än 10 minuter. Endast TRE ingredienser behövdes också plus så slapp man glassmaskinen. Hur bra som helst och resultatet blev fantastiskt gott, perfekt krämig i konsistensen 🙂

Detta behöver du:

5 dl grädde

1 burk kondenserad mjölk

7 kinder maxi

Vispa grädden ordenligt fluffigt. Rör ner den kondenserade mjölken och rör om ordentligt. Grovhacka chokladen och rör ner i smeten. Häll upp i en långform, täck med folie och låt så i frysen minst 3 timmar.

Klart 🙂

Dela med dig

5 svar

 1. Hej, barnen älskar kinder maxi och glass så detta recept kommer nog bli en favorit. Min fråga är ”vilken slags kondenserad mjölk till receptet?” Det finns ju sötade och osötade??
  Tacksam för svar // Cecilia

 2. Hej!
  Går det att smälta några kinder maxi och hälla ner i smeten? Fick den tanken direkt när jag läste receptet. Det ger väl ändå mer smak. 😁

 3. Hej Hanne 😊

  Skal den kondenserede mælk koges?

  På forhånd tak

  Med venlig hilsen
  Jytte Friedrich

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept