Gräddbullar

Länk till detta recept

1 2 3 5 6

Hej hej,

Dags för veckans fredagstips som idag blir dessa gräddbullar! Receptet kommer ursprungligen från Roy Fares och jag blev så förvånad när jag bakade dessa första gången att de inte var mer avancerade än vad de var att göra. Jag hade en liten fördom om att de skulle vara jättesvåra att baka men oj vad fel jag hade. Dessutom var de bland de roligaste jag har bakat och smaken och konsistensen som man fick sen,,, Mums!! Går inte ens att jämföra med de färdiga man kan köpa i affären.

Botten:

1 paket mördegskex

Maräng:

1,5 gelatinblad

0,75 dl vatten

0,5 dl glykos

4 äggvitor

2 dl strösocker

Garnering:

400 g mörk choklad 70 %

1,5 msk rapsolja

Ev strössel eller kokos

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Koka glykos, strösocker och vatten i en kastrull till 121 grader. Vispa äggvitorna till ett fast skum under tiden. När sockerblandningen nått sin temperatur, häll ner detta i marängen med en tunn stråle samtidigt som du vispar på maxhastighet med elvispen. Fortsätt vispa tills marängen känns fast och ljummen. Ta upp gelatinbladen, pressa ut vattnet och smält försiktigt gelatinbladen i en skål i micron. Blanda i lite maräng och rör om. Vänd sedan tillbaka detta i marängen och vispa runt så gelatinet fördelar sig ordentligt.

Ta fram mördegskexen och spritsa ut marängen över dessa. Stoppa in i frysen i minimum 2 timmar.

När de stått tillräckligt länge i frysen, smält chokladen över ett vattenbad tillsammans med rapsoljan. Doppa varje gräddbulle och strö eventuellt över lite kokos eller strössel. Låt svalna i kylen.

TIPS! Använd en väldigt djup tallrik så ni kan doppa gräddbullarna rätt ner istället för att behöva rulla runt dem i chokladen, de blir betydligt kladdigare och svårare att få ett jämt chokladöverdrag.

Lycka till!

Kram

Dela med dig

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept