ANNONS
Integritet på Tailsweep

Sommarkaka

/

Långpannekakor är något jag tycker väldigt mycket om, dels blir de gott och saftigt men framförallt är de smidigt om man ska bjuda ett stort sällskap eller bara vill ha mycket på lager. Detta receptet på sommarkaka har jag sett cirkulerat mycket på olika bloggar och hemsidor och blivit väldigt hyllat så idag bestämde jag mig för att testa det och de blev supergoda! Saftig sockerkaka i botten med en havretosca med kanelsmak på toppen. Vill man så kan man även slänga ner lite äpplen i smeten också men den här gången gjorde jag den utan. Snabbt, enkelt och supergott! För att lyxa till de lite extra, servera då med vaniljglass eller vaniljsås 🙂

Till ca 30 st:

Sockerkaka:

1 ägg

4 dl socker

3 dl mjölk

7,5 dl mjöl

100 g smör

4 tsk vaniljpulver

4 tsk bakpulver

Havretosca:

250 g smör

4 dl havregryn

2,5 dl socker

1,5 msk kanel

Sockerkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner mjölken i denna. Blanda ihop mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Varva mjölblandningen och mjölkblandningen i äggvispet. Smöra en långpanna på 30*40 cm och häll i smeten.

Havretosca: Smält smöret och rör ner kanel, socker och havregryn. Fördela blandningen över kakan och grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter.

7
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00