Sommarkaka

Långpannekakor är något jag tycker väldigt mycket om, dels blir de gott och saftigt men framförallt är de smidigt om man ska bjuda ett stort sällskap eller bara vill ha mycket på lager. Detta receptet på sommarkaka har jag sett cirkulerat mycket på olika bloggar och hemsidor och blivit väldigt hyllat så idag bestämde jag mig för att testa det och de blev supergoda! Saftig sockerkaka i botten med en havretosca med kanelsmak på toppen. Vill man så kan man även slänga ner lite äpplen i smeten också men den här gången gjorde jag den utan. Snabbt, enkelt och supergott! För att lyxa till de lite extra, servera då med vaniljglass eller vaniljsås 🙂

Till ca 30 st:

Sockerkaka:

1 ägg

4 dl socker

3 dl mjölk

7,5 dl mjöl

100 g smör

4 tsk vaniljpulver

4 tsk bakpulver

Havretosca:

250 g smör

4 dl havregryn

2,5 dl socker

1,5 msk kanel

Sockerkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och blanda ner mjölken i denna. Blanda ihop mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Varva mjölblandningen och mjölkblandningen i äggvispet. Smöra en långpanna på 30*40 cm och häll i smeten.

Havretosca: Smält smöret och rör ner kanel, socker och havregryn. Fördela blandningen över kakan och grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter.

7
0

Söndag

Tjingeling!

Här har de bakats hela förmiddagen så de luktar sådär ljuvligt nybakat i hela hemmet. De bästa med att baka är nästan doften som sprider sig överallt (förutom provsmakningen då 😉 ). Fast lika härligt som de är med doften, lika tråkigt är de med disken som man måste ta hand om sen. De är väl den stora baksidan och ibland kan de se ut som de varit en mindre jordbävning i köket när jag varit igång om de varit mycket på en och samma gång.

Nu ska jag och mamma åka hem till min moster med familj på en fika. Vi hörs lite senare med receptet på kakan jag bakat idag!

Kram

0
0

Solnedgång i Malmö

Hej hej,

Hoppas ni har en härlig lördag och njuter av lite helg, eller kanske rent av semester? 🙂 Jag har helt glömt bort dagarna och hade inte alls koll på att de var lördag förrän bara för en liten stund sedan. De om något är nog ett tecken på att man varvat ner ordentligt och har semester.

Ganska skönt faktiskt. Här har jag ganska nyligen kommit över till Malmö och har precis ätit en middag med mina föräldrar. Vi har haft en fantastisk solnedgång här utanför fönstret som jag var tvungen att visa er. Har ni sett så vackert? De är något magiskt med solnedgångar vid havet.

Här blir de en lugn kväll nu och imorgon ska jag äntligen ställa mig och baka lite.. Är full av inspiration efter några veckors ledighet 🙂

Kram på er & fortsatt trevlig kväll!

2
0