INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Jordgubbsmazariner med fläderglasyr

Länk till detta recept

Dessa jordgubbsmazariner med fläderglasyr passar helt perfekt att göra till midsommaraftons fikan på fredag. Kan inte bli mer svensk sommar än så här! 🙂 Jag som börjar bli mer och mer förälskad i mazariner ville därför prova att göra en somrig variant och då blev resultatet dessa. Ja tror och hoppas ni kommer tycka om dessa lika mycket som jag 🙂

Till ca 12 st:

Mördeg:

100 g rumsvarmt smör

3 dl vetemjöl

0,25 dl socker

1 ägg

1 tsk vaniljsocker

Fyllning:

250 g mandelmassa

125 g rumsvarmt smör

0,25 dl socker

1 tsk vaniljsocker

2 ägg

1 dl jordgubbssylt

Glasyr:

2 dl florsocker

1,5 msk koncentrerad flädersaft

Garnering:

Jordgubbar

Mördeg: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser till mördegen. Nyp ihop med händerna till en smidig deg. Tryck ut degen i mazarinformar (går även bra att använda en muffinsplåt likt DENNA) och ställ in i kylen.

Fyllning: Riv mandelmassan och blanda denna med smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Ta ut formarna ur kylen och fördela lite jordgubbssylt i botten på varje form. Fyll sedan på med mandelmassafyllningen upp till ca 3/4 av formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg. Låt svalna.

Glasyr: Blanda ihop florsockret och florsockret till en slät glasyr. Skulle den vara för fast/lös i konsistensen kan ni bara tillsätta lite mer av antingen vattnet eller florsockret. Glasera mazarinerna när de svalnat och lägg på en jordgubbe. Ställ in i kylen och servera när glasyren stelnat!

Klart! 🙂

Dela med dig

4 svar

  1. Kan man frysa dessa om man vill göra typ en vecka i förväg innan man ska bjuda på dom? 😊 och går det att göra mördegen glutenfri? 🤔

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept