Dessa jordgubbsmazariner med fläderglasyr passar helt perfekt att göra till midsommaraftons fikan på fredag. Kan inte bli mer svensk sommar än så här! 🙂 Jag som börjar bli mer och mer förälskad i mazariner ville därför prova att göra en somrig variant och då blev resultatet dessa. Ja tror och hoppas ni kommer tycka om dessa lika mycket som jag 🙂
Till ca 12 st:
Mördeg:
100 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl
0,25 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
250 g mandelmassa
125 g rumsvarmt smör
0,25 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl jordgubbssylt
Glasyr:
2 dl florsocker
1,5 msk koncentrerad flädersaft
Garnering:
Jordgubbar
Mördeg: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser till mördegen. Nyp ihop med händerna till en smidig deg. Tryck ut degen i mazarinformar (går även bra att använda en muffinsplåt likt DENNA) och ställ in i kylen.
Fyllning: Riv mandelmassan och blanda denna med smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Ta ut formarna ur kylen och fördela lite jordgubbssylt i botten på varje form. Fyll sedan på med mandelmassafyllningen upp till ca 3/4 av formen. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg. Låt svalna.
Glasyr: Blanda ihop florsockret och florsockret till en slät glasyr. Skulle den vara för fast/lös i konsistensen kan ni bara tillsätta lite mer av antingen vattnet eller florsockret. Glasera mazarinerna när de svalnat och lägg på en jordgubbe. Ställ in i kylen och servera när glasyren stelnat!
Klart! 🙂
4 svar
Ser otroligt goda ut! Listan på recept som jag fått via din blogg och som måste testas bara växer 😀
Tack!! Va roligt att du gillar mina recept! 🙂 Kramar
Kan man frysa dessa om man vill göra typ en vecka i förväg innan man ska bjuda på dom? 😊 och går det att göra mördegen glutenfri? 🤔
Hej
Jag undrar om du har böcker som du säljer?