Pastasallad med pesto

Jag fick en önskan från er att lägga ut receptet på denna pastasallad som vi åt i fredags och självklart kan jag göra det! 🙂 Givetvis kan man variera mängden av allt lite efter tycke och smak.

250 g penne pasta

2 avocado

4 salladslökar

1 ask cocktailtomater

1 påse babyspenat

Rostade pinjenötter

1/2 burk pesto

Koka pastan enligt anvisningarna och låt svalna. Rosta pinjenötterna i en stekpanna. Blanda sedan ihop allt till en sallad och servera. Otroligt gott till exempelvis grillat!

0
0

Misslyckad båttur

Vackert kvällsljus igår kväll

Nu har min moster med familj precis åkt hemåt igen och Martin åkte hem i förrgår så nu är det bara jag och mamma o pappa kvar här. Blir så konstigt tyst när huset varit fullt i några dagar och helt plötsligt har alla nästan åkt samtidigt så det tar några timmar att vänja sig vid lugnet. Vi har haft tre jättemysiga dagar ihop och jag har fått spela massor med fotboll med min lill-kusin även om jag knappt kan skjuta på en boll. Tur min kusin inte är så kritisk 😉

Igår blåste det som tusan under dagen men lugnade sig något under sena eftermiddagen så vi bestämde oss för att ta oss ut med båten en sväng. Vi kom ut en bit men när vi sen kom fram till ett ställe där sjön öppnade upp sig var det så höga vågor att vi fick vända. Det var nästan så jag tyckte det var lite läskigt där ett tag när vi nästan flög fram med båten men vi vände i tid som tur var så vi inte hamnade i de värsta.

På kvällen sen trotsade jag däremot blåsten och kylan och tog ett kvällsdopp trots att det inte var mer än 17 grader i vattnet och luften. Fruktansvärt kallt under tiden men desto skönare efteråt!

Nu ska vi sätta igång med lite målning av fönster här. Vi passar på nu när det är lite mulet och inte regnar.

Kram

0
0

Knäckig blåbärspaj

Igår bakade jag och min kusin denna blåbärspaj med recept från Jennys matblogg till efterrätt. Vi hade inte så mycket tid och fick välja att göra något snabbt efter middagen och då blev det den här som både var busenkel att göra och tog inte alls lång tid att svänga ihop. Supergod med den knäckiga toppingen och vi serverade med en god vaniljsås till 🙂 Verkligen ett bra tips om tiden är knapp!

Botten:

Bär som täcker botten

2 msk potatismjöl

1 msk socker

Topping:

150 g smör

0,5 dl ljus sirap

2 msk mjölk

3 dl havregryn

1,5 dl mjöl

1/2 tsk bakpulver

1,5 dl socker

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tag bort från plattan och rör ner sirap och mjölk. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner i smörblandningen. Sprid ut bären i pajformen och strö över potatismjöl och socker och rör om väl. Klicka sedan över smeten och sätt in i mitten av ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen blivit gyllenbrun. Servera gärna varm med vaniljsås 🙂

2
3