ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kladdkaka med oreos & marschmallows

/

I helgen blev vi hembjudna till en spelare i laget och hans fru och då tänkte vi att vi kunde få stå för desserten åtminstone när vi skulle bli bjudna på mat. Hade dock inte jättemycket tid till att fixa ihop något då det blev ganska spontant så jag bestämde mig för att göra denna kladdkaka med extra allt som går så snabbt att göra. De är amerikanare så jag tänkte att de måste ju gå hem och om den gjorde! Serverade med en klick grädde till och de älskade den. Väldigt kul 🙂

Detta behöver du:

2 ägg

100 g smält smör

1 dl vetemjöl

2 dl strösocker

3 msk kakao

1 1/2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

100 g smält mörk choklad av bra kvalitet

1 näve mini-marshmallows

1/2 paket oreos

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda socker och ägg pösigt. Häll ner de torra ingredienserna och rör om. Smält smöret på låg värme i en kastrull, bryt ner chokladen och smält denna i smöret. Tillsätt i smeten och rör om. När du har en slät smet, blanda ner marshmallowsen med en slev och häll sedan ner smeten i en form. Tryck ner oreos. Grädda i en smörad springform i 20 minuter. Låt svalna och servera gärna med lite lättvispad grädde eller vaniljglass.

Mums! ?

0

Följ mig på Instagram!

@hannasbageri
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00