Kladdkaka med oreos & marschmallows

I helgen blev vi hembjudna till en spelare i laget och hans fru och då tänkte vi att vi kunde få stå för desserten åtminstone när vi skulle bli bjudna på mat. Hade dock inte jättemycket tid till att fixa ihop något då det blev ganska spontant så jag bestämde mig för att göra denna kladdkaka med extra allt som går så snabbt att göra. De är amerikanare så jag tänkte att de måste ju gå hem och om den gjorde! Serverade med en klick grädde till och de älskade den. Väldigt kul 🙂

Detta behöver du:

2 ägg

100 g smält smör

1 dl vetemjöl

2 dl strösocker

3 msk kakao

1 1/2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

100 g smält mörk choklad av bra kvalitet

1 näve mini-marshmallows

1/2 paket oreos

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda socker och ägg pösigt. Häll ner de torra ingredienserna och rör om. Smält smöret på låg värme i en kastrull, bryt ner chokladen och smält denna i smöret. Tillsätt i smeten och rör om. När du har en slät smet, blanda ner marshmallowsen med en slev och häll sedan ner smeten i en form. Tryck ner oreos. Grädda i en smörad springform i 20 minuter. Låt svalna och servera gärna med lite lättvispad grädde eller vaniljglass.

Mums! ?

0
0

Tisdag

God kväll på er!

Hoppas allt är bra och ni haft en bra tisdag! 🙂 Jag har haft en bra dag med undantag att jag har lite problem med ett öra och en tå. Har haft otroliga problem med höger öra nu ett tag och de senaste dagarna har de helt täppts igen så nu hör jag absolut ingenting. Misstänker någon form av öroninfektion då det inte är någon vaxpropp, har varit och kollat det förra veckan. Får se om de släpper snart, annars får jag kolla upp det igen för de frestar på ganska mycket att ha värk och inte höra något på ena örat. Angående tån så handlar det om att jag lyckades slita av nageln på stortån precis innan jag flyttade hit, skulle öppna en dörr men glömde att flytta på foten så jag drog av nageln med dörren. Nu har det börjat läka men jag kan inte gå på tån eller ha på mig några vanliga skor mer än flip-flops. Tur det inte är vinter iallafall, då hade det varit kallt att gå ute!

Hehe 😉

Ja de var lite av mina problem just nu haha! De kunde ju vara värre om jag säger så, de är små problem egentligen så jag ska absolut inte klaga. Just nu sitter jag och Viktor på ett fik och utnyttjar wi-fi lite. Vi har inget internet i lägenheten vi bor i just nu så man blir lite låst av det. Som tur är ser det ut som vi flyttar in i vårt riktiga hem inom en vecka så det är inte många dagar till som vi behöver ha det så här. Blir därför lite glest med inlägg här kommande vecka men sen blir det mycket bättre! 🙂

Kram

0
0

Loppisfynd

För drygt en vecka sen när jag var uppe i stugan åkte vi till en närliggande by som hade en liten sommarmarknad och loppis. Marknader har jag alltid tyckt är mysigt att gå på medan loppisar har jag varit lite skeptisk till. Har tidigare aldrig tyckt att det är något att ha eller att man inte hittar något där men idag har jag helt ändrat uppfattning och insett att man faktiskt kan hitta riktiga fynd som ovan! Allt det där betalade jag endast 45 kronor för. Så fina saker som jag fick i princip gratis! Nästan så jag skämdes för att jag betalade så lite med tanke på vad jag fick. Fatet kommer bli jättefint att servera mina kakor på och visst var kopparna fina med guldkanten? 🙂

0
0