Amerikanska pannkakor

Länk till detta recept

DSC_8962

Vad är bättre än att starta en söndag med ett gäng amerikanska pannkakor och en massa goda tillbehör till det? Jag äter gärna dessa pannkakor precis så här, tillsammans med ljus sirap, vispgrädde och massor av färska bär! Mums! Inte mycket som slår detta på morgonen 🙂

Till ca 15 st:

4,5 dl vetemjöl

2,5 tsk bakpulver

3 ägg

2,25 dl mjölk

50 g smör

0,5 tsk salt

2 msk socker

1 msk vaniljsocker

Smält smöret i en kastrull. Blanda alla torra ingredienser för sig. Blanda äggen, mjölk och de smälta smöret i en annan bunke. Sikta ner de torra ingredienserna under omrörning så det inte bildas klumpar. Denna smeten är mycket tjockare än vanlig pannkakssmet. Stek pannkakorna på låg-medelvärme. När det börjar bildas bubblor på ovansidan är det dags att vända dem. Stek gärna flera åt gången! Servera gärna med lönnsirap, grädde, sylt… Eller något annat som du tycker passar bra till ?

Dela med dig

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept