Mördegskakor med tosca

Länk till detta recept

DSC_7412 DSC_7423 DSC_7429 DSC_7434

För några veckor sedan såg jag på sommar med Ernst och i de avsnittet bakade han mördegskakor med tosca. Det såg så himla gott ut så jag blev så sugen på att testa. Gjorde min egna lilla variant och de blev ju så goda! En perfekt småkaka 🙂

Mördeg:

130 g rumsvarmt smör

0,75 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 äggula

Toscafyllning:

1 dl flisad sötmandel

1 dl pistagenötter

0,5 dl vispgrädde

50 g smör

0,5 dl socker

2 msk honung

Mördeg: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda snabbt ihop ingredienserna till mördegen antingen i en matberedare eller för hand. Var noga med att inte överarbeta degen! Plasta in degen och lägg in i kylen i 30 minuter.

Toscafyllning: Grovhacka pistagenötterna och blanda med den flisade sötmandeln. Blanda smör, grädde, honung och socker i en tjockbottnad kastrull. Låt de koka upp, sank värmen och låt småkoka under omrörning tills det får en tendens till gyllenbrun färg. Häll blandningen över nötterna och rör om.

Dela degen i tre delar och rulla ut till ca 3 cm tjocklek. Skär upp 1 cm tjocka skivor och lägg dem i en små muffinsformar. Gör en fördjupning i mitten på varje kaka och lägg en sked toscafyllning på. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 tills de får en gyllenbrun färg. Låt svalna.

Dela med dig

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept