Hallon & lakrits biskvier

Länk till detta recept

DSC_5089 DSC_5134 Hej på er denna soliga fredag!

Skiner solen också på er också idag? Här visar Edinburgh sig från sin bästa sida idag även om det har börjat bli betydligt kyligare nu. Temperaturen är inte mycket mer än 15 grader så att gå ut utan jacka som man kunnat göra hittills är svårt nu. Jag tycker däremot det är ganska skönt, jag tycker om hösten och luften framförallt som är så frisk och skön att andas in.

Nu ska ni få veckans fredagstips och idag blir det dessa älskade biskvierna. De är magiskt goda och hallon och lakrits ihop vet nog vi alla om att det är en smakkombination som är himla god.

Ni vet väl förresten hur ni ska göra om smörkrämen skulle skära sig? Om ni råkar ut för det har jag skrivit om det HÄR. Funkar näst intill alla gånger!

Till ca 15 st:

Botten:

200 g mandelmassa

0,5 dl socker

1 äggvita

Hallonsmörkräm:

250 g rumsvarmt osaltat smör

2 dl hallon

2,5 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

Topping:

200 g mörk choklad

Ca 1,5 tsk lakritspulver (Här handlar de lite om tycke och smak hur pass mycket lakrits de ska smaka)

Garnering

Lakritspulver

Botten: Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan och blanda ner socker och äggvitan. Rör om till en jämn massa och klicka eller spritsa ut till små bottnar på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter.

Smörkräm: Skiva ner smöret i en bunke och tillsätt florsocker och vaniljsocker. Vispa till en fluffig massa. Tillsätt sedan hallonen lite i taget. Använder du frysta, låt dem tina först. Rör sedan om till en jämn smörkräm. Skulle smörkrämen skära sig kan ni använda er av detta knep. Klicka här.

Vänd på bottnarna och täck dessa med smörkräm. Om du upplever att smörkrämen är svår att arbete med, ställ in den i kylen i en halvtimme så blir den lite fastare och enklare att arbeta med. När bottnarna är täckta med smörkräm, ställ in i kylen i en timme. Strax innan det är dags att ta ut biskvierna ur kylen, börja då att smälta chokladen och över ett vattenbad. Tillsätt lakritspulvret när chokladen smält. Doppa biskvierna i chokladen. Låt dem stelna något och strö sedan över lite lakritspulver.

Förvara dem i kylen! ?

Klart!

DSC_5137

Dela med dig

2 svar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept