Tips till Halloween

Hej denna onsdag kväll,

Jag sitter ensam här hemma just nu då Viktor är iväg på bortamatch så jag passar på att ägna mig åt att plugga så mycket som möjligt nu när han är iväg. Inte så mycket motivation till det idag men det måste göras! Det hade varit desto roligare att få baka lite roligt till halloween nu som närmar sig. Just den här och nästa vecka har jag det rätt tjockt med skolarbete men hade jag haft mindre hade jag nog stått i köket hela dagarna och experimenterat fram lite roliga halloweenkakor och godis. Jag har egentligen aldrig firat Halloween något speciellt men det är ändå något speciellt att baka inför högtider. Det blir så mycket roligare när man har ett visst tema att baka efter! Därför känns det lite typiskt att jag inte kommer hinna fixa ihop så många halloween recept i år men ett recept jag vill tipsa er om som passar perfekt att baka till helgens Halloween är denna morotstårta. Den är så himla god och faktiskt något av det godaste jag någonsin bakat!

Bottnarna blir så saftiga och tårtan ser så maffig ut med den ljuvliga creamcheese frostingen. Vem skulle inte bli sugen när man skär upp en bit utav den här!? :))

Bottnar:

4 ägg

4 dl socker

5 dl mjöl

3 dl solrosolja

1 tsk vaniljsocker

2 tsk bikarbonat

1 tsk bakpulver

2 tsk kanel

1 nypa salt

6 dl finrivna morötter

Cream cheese:

400 g Philadelphiaost

130 g rumsvarmt smör

4,5 dl florsocker

1,5 tsk vaniljsocker

Skal av 1 lime

Bottnar: Sätt ugnen på 175 grader. Finriv morötterna. Vispa socker och ägg vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser för sig och rör ner dessa i äggsmeten. Tillsätt tillsist solrosoljan och de finrivna morötterna. Fyll 3 smörade och mjölade formar (Jag tog 3 formar med 18 cm) med lika mycket i varje. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Ta ut och låt svalna.

Creamcheese frosting: Vispa smöret så de blir mjukt. Tillsätt philadelphia osten och vispa till en jämn smet. Tillsätt florocker, vaniljsocker och limeskalet.

Montering: Jämna först till tårtbottnarna om de behövs genom att skära bort lite på toppen. Lägg sedan en tårtbotten på ett tårtfat. Bred eller spritsa på ett lager med creamcheese frosting och lägg på nästa tårtbotten, ett till lager med creamcheese frosting och lägg till sist på sista tårtbotten. Ställ in i kylen i ca 20-30 minuter så glasyren hinner stelna till lite, då blir tårtan lättare att arbeta sedan när den ska spacklas. Om du upplever att glasyren också är lite för lös kan du även ställa in denna i kylen under tiden.

Ta sedan ut tårtan, Stryk på ett tunt lager runt tårtan så att alla smulor fångas upp. Ställ in i kylen igen i ca 15 minuter. Stryk sedan på ett nytt lager och låt stå i kylen 15 minuter till.

Fortsätt med detta tills tårtan blivit jämn och blivit täckt med så mycket glasyr som man önskar. Jag gjorde detta 4 gånger sammanlagt.

Klart! ?

7
2

Massor med mat

Så mycket god mat vi har ätit denna helg! I fredags kväll var på thairestaurangen Chaopraya och åt en fantastisk middag. Restaurangen finns också i Glasgow och där åt vi ett par gånger när vi bodde där och kom ihåg att vi tyckte att det var jättebra. Däremot är restaurangerna i helt olika stilar, i Glasgow är den i en stor och pampig sal med högt i tak och vackra stuckaturer medan den här i Edinburgh är lite mer i modern och lyxig stil.

Allt vi beställde in var hur gott som helst och när det kom till efterrätten kunde vi inte bestämma oss så vi beställde in 4 stycken som vi delade på. Herregud så gott det var och vackert dessutom! De gjorde uppläggningen så fin och det tycker jag extra mycket om. Speciellt när det kommer till efterrätter.

Sen har vi ätit goda hamburgare, lite tapas och ätit mina favoritcupcakes. Efter den här helgen får jag nog äta sallad för ett tag framöver tror jag 😉

Är ni i Edinburgh rekommenderar jag er varmt att äta på Chaopraya om ni är ute efter god thaimat och Bread meats bread om ni är mer sugna på hamburgare 🙂

2
0

Full rulle

Hej på er!!

Det har varit lite tyst här i helgen men vi har haft vår vän Agneta här på besök så jag lämnade datorn åt sidan. Vi kan ju inte ses varje vecka så när vi väl kan ses får man maxa den tiden. Sorry för tystheten men ni förstår säkert att det fick bli så denna helg.

Vi har haft så mysiga dagar och det har varit full rulle från morgon till kväll! Helgen har bara försvunnit och när vi skjutsade henne till flygplatsen igår kväll kändes det som vi precis hämtade henne. Förstår inte vart dessa 3 dagarna tog vägen? Hon gillade iallafall staden jättemycket och vi har tagit henne till många av våra små guldkorn som vi hittat. Vädret har däremot varit lite sisådär, typiskt skotskt med regn i ena stunden och sol i nästa. Svårt att ha vetat hur man ska klä sig helt enkelt! Vi har varit mycket inne i stan och ätit så gott. Ja det har varit en toppenhelg på alla vis och det är alltid lika jobbigt att säga hejdå när ens vänner och familj ska åka hem eller när vi åker från dem.

Man vet ju att det dröjer några veckor innan man ses igen.

Nu har jag precis planerat ihop veckan och ska sätta igång med skolgrejer. Blir en vecka med mycket av det men ska försöka få till en del bakning också! 🙂

Kram, önskar er en fin måndag ♥

0
0