6 recept på kladdkakor

Hej hej,

Hoppas ni har en skön söndag så här långt, Vi har en lugn söndag idag där jag ska baka lite. Söndagar är oftast bakning för min del och idag ska jag minsann sätta på julmusiken också! 🙂

Ni har väl inte missat att det är kladdkakans dag imorgon? Idag finns det ju oändligt många olika kladdkakor och det är så tacksamt att experimentera med. Det går hur fort som helst att baka och det är egentligen bara fantasin som kan sätta stopp för vad man kan smaksätta den med. Här har jag samlat 6 olika recept på kladdkakor jag bakat. Hoppas ni hittar någon ni skulle vilja baka och fira kladdkakans dag med imorgon! :))

Picasa

Vit choklad kladdkaka med citrongrädde

Picasa

Baileys kladdkaka

Movember kladdkaka med salta mandlar

Kladdkaka fylld med oreos & marshmallows

Picasa

Kladdkaka med jordgubbsgrädde

Picasa

Mugcake med choklad

Kram ♥

0
0

En mysig eftermiddag

Vi hade verkligen en så mysig eftermiddag och kväll igår. Solen sken men det var riktigt kallt så jag fick inviga vinterjackan för första gången denna säsong. Inne i stan har de börjar pynta och plocka fram julbelysningen på vissa ställen också och jag säger bara wow! Den här staden kommer vara ännu mer fantastisk när julmarknaderna sätter igång om ett par veckor.

Vi strosade runt i stan en stund och sen gick vi till fik och tog en kaffe innan vi tog oss hemåt igen och köpte med oss mat till kvällen.

Nu ska jag hoppa i i duschen och göra mig iordning. Hemmamatch väntar!

Kram fina ni!

0
0

Movember kladdkaka med salta mandlar

Picasa

Picasa

Picasa

Picasa

Picasa

Picasa

Hej underbara fredag!

Idag är du extra efterlängtad! Det har en tuff vecka med mycket plugg och jobb så denna fredagen känns extra efterlängtad! Även om helgen inte är riktigt helg på samma sätt för oss så älskar jag våra fredagstraditioner med en fika tillsammans på stan när vi är klara för dagen för att sedan åka iväg och handla lite gott till kvällen och sen bara ha mysig kväll tillsammans. Så blir det även idag och jag längtar redan! 🙂

Eftersom det är fredag är det också dags för fredagstipset nu! Under november månad uppmärksammar vi manssjukdomar som ni säkert vet lite extra genom kampanjen movember och därför tänkte jag att fredagstipset denna vecka skulle få bli denna movember kladdkaka! En av de godaste kladdkakorna jag vet med de salta mandlarna och där jag på toppen gjort ett motiv av en mustasch. En väldigt fin kladdkaka som har ett gott syfte med sig och som är perfekt att bjuda på denna månad ♥

Detta behöver du:

2 ägg

100 g smält smör

1 dl vetemjöl

3 dl strösocker

3 msk kakao

1 1/2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

200 g smält mjölkchoklad med salta mandlar (marabou)

Sätt ugnen på 175 grader. Rör samman alla ingredienser till botten. Grädda i en smörad springform (20 cm) i ca 20 minuter. Låt svalna ca 1 timme i kylen.

Vill man göra egna salta mandlar byter man ut 200 g marabou med salta mandlar och ersätter det med 150 g smält mjölkchoklad och nedanstående salta mandlar

150 g hel sötmandel

1,5 dl vatten

3 tsk salt

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda vatten och salt i en kastrull och värm upp så saltet löser sig ordentligt. Dra av kastrullen från plattan. Häll i mandeln och låt dra någon minut, skalet får dock inte lossna!

Häll över mandlarna på en bakpappersklädd plåt och rosta mandlarna i mitten av ugnen i 10 minuter. Ta ut plåten och låt svalna. Grovhacka sedan mandlarna och häll ner i smeten!

Kram, önskar dig den bästa fredagen

Picasa

2
0