Kladdkaka med chokladtryffel

Länk till detta recept

Godmorgon!

Idag är Viktor ledig så vi ska snart sticka iväg och möta upp några från laget och deras tjejer och äta en brunch tillsammans. Vi ska till ett ställe som tydligen ska ha en god amerikansk brunch så det ser jag fram emot, pannkakor i massor! :)) Sen ska jag fira kladdkakans dag med dessa små söta kladdkaksbitar. Det här är en enda klassisk kladdkaka där jag tryckt ut små runda bitar från kladdkakan och spritsat på en len chokladtryffel. Urgott!

Detta behöver du:

2 ägg

100 g smält smör

1 dl vetemjöl

2 dl strösocker

3 msk kakao

1 1/2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

100 g smält mörk choklad av bra kvalitet

Tryffel:

0,75 dl vispgrädde

100 g mörk choklad (70%)

Kladdkaka: Sätt ugnen på 175 grader. Klä en ugnsform (20*20) med bakplåtspapper. Smält choklad och smör försiktigt i en kastrull, rör om under tiden till en slät smet, och låt sedan svalna. Vispa ihop socker , ägg och vaniljsocker, Tillsätt chokladblandningen och vispa den tills det blandat sig. Blanda de torra ingredienserna för sig och sikta ner dem i smeten och rör om. Häll ner i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Låt kladdkakan svalna och sätt sedan in den i kylen en stund så den blir lite fastare i konsistensen. Tryck ut runda bitar med dessertringar eller något liknande.

Tryffel: Hacka chokladen och koka upp grädden. När grädden börja småkoka, ta bort från plattan och rör ner den hackade chokladen till en jämn smet. Låt svalna och spritsa över kladdkaksbitarna. Förvara i kyl.

Lycka till! 🙂

Dela med dig

Ett svar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept