Pecannötpaj

Här kommer receptet på kanske den godaste pajen som finns! Det är något speciellt med pecannötterna tillsammans med den knäcksmakande fyllningen. Den här gjorde stor succé på middagen i torsdags och den passar jättebra att göra så här i jultider. Servera gärna med lite vaniljgrädde till så blir det om möjligt ännu godare! Receptet kommer ursprungligen från Matplatsen med några fåtal ändringar.

Pajskal:

4,5 dl vetemjöl

180 g rumsvarmt smör

0,5 tsk salt

1,5 tsk socker

4,5 msk vatten

Fyllning:

180 g smör

200 g pecannötter

3 msk vetemjöl

4,5 dl ljus sirap

2 dl socker

0,75 tsk salt

3 ägg

1,5 tsk vaniljsocker

Pajskal: Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg och tryck ut i en pajform (28 cm). Förgrädda pajskalet tio minuter i 200 grader.

Fyllning: Koka upp smör, socker, sirap, vetemjöl, och salt och låt det sjuda i tre minuter under omrörning. Tag av från värmen och låt fyllningen svalna till rumstemperatur.
Blanda sedan vaniljpulver och de lättvispade äggen. Blanda ner i fyllningen. Lägg pecannötterna i pajskalet och häll över fyllningen.

Grädda pajen 35-40 minuter i 175 graders. Låt stå kallt, gärna över natten, och servera med vaniljgrädde.

Sååå gott!

4
24

1a advent

Glad 1a advent på er!

Nu har den mysigaste perioden på hela året officiellt startat! Härligt 🙂 Här hemma har jag suttit och haft en lugn morgon och ätit frukost i ett par timmar utan stress. Viktor är iväg och tränar men ska alldeles strax komma hem och då ska vi sticka iväg till IKEA och fixa en massa julpynt till hemmet. Vi ligger lite efter med det just nu efter den här hektiska veckan och har inte fått upp något julpynt men idag så! Julgranen får dock vänta ett par veckor till. Vi brukar köpa den runt Lucia ungefär.

Kram, ha en supermysig 1a advent nu med massor av lussebullar & pepparkakor!! Vi hörs lite senare med receptet på Pecannötpajen 🙂

0
1

Klä sig varmt

Hej på er,

Idag vaknade vi upp till en klarblå himmel och det verkar inte vara riktigt lika kallt ute som de senaste dagarna. Kan vara skönt om det inte är bara ett par plusgrader när jag ska sitta utomhus senare idag och titta på fotboll. Senaste hemmamatchen var jag lite naiv och trodde att en trenchcoat skulle räcka när det var 8 plusgrader ute. Det fick jag sota för, jag satt och huttrade och frös från första stund och var genomfrusen när var matchen var slut. Så idag blir det dubbla tjocktröjor, vinterjacka, mössa, vantar, halsduk, filt… Ja hela kittet! Vill inte frysa 😉

Just nu sitter vi och kikar på skidorna som satt igång och snart måste jag börja göra mig iordning. Här ser ni också desserten jag fixade till Thanksgiving. En pecannötpaj! Det måste nog vara den godaste pajen som finns tror jag. Receptet kommer upp här senare 🙂

Ha en fortsatt fin lördag!

Kram

0
1