No bake brownie utan vitt socker

Länk till detta recept

DSC_2826 DSC_2850-1024x683

Alltid varje år när man passerat julen och vi går in i ett nytt år känner jag mig alltid så mätt och trött på all mat som känns fet och allt som är sött. Man har fått sin dos av det på ett tag med allt man ätit över jul och nyår. Men att ha något till kaffet behöver jag nästan ha dagligen och det kan räcka med en bit mörk choklad men ibland vill man ha något mer och just nu är jag så sugen på lite nyttigare alternativ till alla bakverk. Den här brownien är fantastiskt god och innehåller varken något vitt socker, gluten, ägg eller mjölk. Vill du dessutom servera den som en efterrätt är det supergott att göra en varm hallonsås till (mosa hallon och värma dem i en kastrull tills det blir en slät sås) 🙂

För 8-10 bitar behöver du:

12 färska dadlar (viktigt att dem är färska för annars blir kakan torr o besk)

2,5 dl kokosmjölk

1 dl kakao

2 dl kokos

3 dl valnötter

0,5 dl honung

Ev. Hallon till servering

Kärna ur dadlarna och dela alla valnötter i 2-4 bitar. Häll i alla ingredienser i en bunke och blanda dem tills du får en kletig smet. Viktigt att dadlarna mosas! Häll sedan smeten i en form med bakplåtspapper och platta ut den till ca 1,5 cm tjocklek. Strö över lite kokos och ställ sedan in i kylen i ett par timmar innan du skär upp den i fyrkantiga rutor. Servera gärna med en varm hallonsås (mosa hallon och värm dem i en kastrull tills det blir en slät sås).

Kram, Hoppas du kommer gilla den ♥

Dela med dig

5 svar

    1. Hej! 🙂 Hmm det var lite klurigt eftersom nötter är basen i den här brownien. Tål denne rostade solrosfrön? Vet inte om det skulle fungera men kan vara värt att prova? Kram!

    2. Jag använder Cashew nötter(de är ju inte nötter egentligen). De tål jag som är allergisk för alla nötter.

  1. Hej!
    Honung är inte veganskt tyvärr 😔 jag undrar om man kan använda sirap, typ agave istället?
    Hittat himla bra sockerfria recept inför julen här iaf, tack 😍

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept