Choklad och apelsin rulltårta

Länk till detta recept

Hej på er denna söndag!

Det blev ju inget fredagstips i fredags här på bloggen, jag hann helt enkelt inte ordna det när jag reste tillbaka hit till Edinburgh så idag tänkte jag kompensera det med ett nytt supersmarrigt recept! Jag gillar verkligen att baka rulltårta då det finns oändliga möjligheter i att variera med smaker och utseende. Dessutom går det så snabbt att göra och inte minst är det ju himla gott också! Den här gången gjorde jag en klassisk chokladrulltårta som jag fyllde med en apelsinsmörkräm och det blev verkligen såå gott! Kombinationen apelsin och choklad är jag väldigt svag för så det var inte så konstigt att jag gillade den så mycket kanske 😉

Rulltårta:

3 ägg

1,5 dl socker

1 dl vetemjöl

0,5 dl potatismjöl

0,5 dl kakao

1 msk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

2 msk mjölk

Apelsinsmörkräm:

175 g rumsvarmt smör

3 dl florsocker

1 äggula

Zest från en apelsin

3 msk färskpressad apelsinsaft

Rulltårta: Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker ordentligt vitt, luftigt och pösigt (ca 5 minuter). Blanda alla torra ingredienser för sig och sikta ner under omrörning. Tillsätt till sist mjölken. Häll upp smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Bred ut smeten jämt och sätt in i mitten av ugnen i 5-6 minuter. Ta ut rulltårtan, strö över lite socker. Lägg därefter på ett nytt bakplåtspapper, därefter plåt och vänd på kakan. Låt kakan svalna innan du drar av bakplåtspappret och lägger på fyllningen.

Smörkräm: Blanda ihop smör och florsocker. Rör ner äggulan. Tillsätt tillsist apelsinzest och saft och rör om till en len smörkräm. Bred på kakan och rulla ihop försiktigt till rulltårta. Låt rulltårtan stå i kylen ett tag så den hinner sätta sig lite innan servering,

Kram!

Dela med dig

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept