Hej på er och glad fredag!
Idag ska ni få receptet på en helt underbar dessert som är otroligt lätt och smidig att förbereda dagen innan den ska ätas. Jag blev faktiskt väldigt förtjust i denna dessert nu efter att ha gjort den och känner att finns oändligheter i att variera i smaker och utseende med den. En pannacotta kan i min smak ibland bli lite för mastig och nästan växa i munnen på mig efter ett tag om man inte har något till. Här däremot får man lite tillbehör i form av bottnen och de färska bären som tillsammans blev en fantastisk kombo och en helt annan form av dessert. Det här tycker jag verkligen ni ska prova någon gång 🙂
Botten:
13 digistive
75 g smör
Fyllning:
5 dl vispgrädde
3 gelatinblad
1 dl socker
1 vaniljstång
Garnering:
Färska bär
Smält smöret. Mixa digistivekexen i en mixer till ett fint pulver. Blanda ihop smöret och kexen och tryck ut i en form. Jag använde en springform 18 cm. Ställ in i frysen i 1 h.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Dela vaniljstången och gröp ur fröna. Häll ner grädde, socker, vaniljstång och frön i en kastrull och låt koka upp. Ta bort från plattan, Krama ur gelatinbladen och tillsätt dessa. i blandningen. Låt svalna.
När pannacottafyllningen är sval, häll över digistivebottnen och ställ in i kylen i minst 5 h. Helst över natten.
Dekorera med lite färska bär precis innan servering 🙂
Kramar
2 svar
Hej, kan man andvända nöt eller vegetarisk gelatin blad?
Hej! 🙂 Jag tror inte det ska vara några problem. Har aldrig provat själv dock men det borde ha samma funktion? Trevlig helg! 🙂