Citronglass

Länk till detta recept

God morgon!

Här kommer veckans fredagstips. En sötsyrlig citronglass som går på ett kick att blanda ihop. Jag gör nästan ingen annan typ av glass nu för tiden än på kondenserad mjölk då jag tycker det blir så gott och framförallt är så smidigt. Den här gången smaksatte jag den med citron och tillsatte även lite lemoncurd vilket blev hur gott som helst!

Detta behöver du:

5 dl grädde

1 burk kondenserad mjölk

Skal och saft från 1 citron

1 halv burk lemoncurd

Vispa grädden ordenligt fluffigt. Rör ner den kondenserade mjölken, citronzest och citronsaft och rör om till en jämn och slät glassmet. Häll upp i en långform, klicka i lemoncurden och rör om försiktigt så det blir ett fint marmorerade mönster. Täck formen med folie och låt så i frysen minst 4 timmar.

Kram! 🙂

Dela med dig

3 svar

  1. har aldrig provat kondenserad mjölk så nu kanske blir av nu för lemoncurd är ju så gott.
    kommer nog göras i mindre skålar så kan man ta fram några i taget.
    ha nu en bra fredagskväll.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept