Blåbärspannkaka

Länk till detta recept

DSC_2405 DSC_2407 DSC_2417

Här kommer ett tips på en ugnspannkaka som passar både som frukost, lunch, mellanmål och middag. Den här typen med blåbär i blir så saftig och god att man knappt behöver några tillbehör till. Smidigt är det också att göra då det bara är att blanda ihop ingredienserna och så sköter den sig själv i ugnen sen. Och visst blir den lite extra fin att titta på med de smälta blåbären? 🙂

Till 2-4 portioner:

4 ägg

1,5 dl vetemjöl

2,5 dl mjölk

2,5 dl grädde

2,5 dl frysta blåbär

1 msk vaniljsocker

1 krm salt

Florsocker

Smör till stekpannan

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop ägg, salt, vaniljsocker, mjölk och grädde i en bunke. Sikta ner mjölet. Blanda tillsist ner de frusna blåbären. Smörj en stekpanna och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 20-30 minuter tills den fått ordentligt med färg. Sikta över lite florsocker och servera eventuellt med vispad grädde, blåbärssylt, färsk frukt m.m ?

DSC_2420

Dela med dig

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept