INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Äppelbröd

Länk till detta recept

Här kommer ett recept på ett underbart äppelbröd som jag tycker är så smidigt och bra att baka. Det kräver ingen jästid utan innehåller lite bikarbonat i smeten istället. Konsistensen blir därför lite annorlunda mot ett klassiskt bröd men jag tycker detta är ett jättebra, snabbt och väldigt gott alternativ till andra bröd som tar betydligt längre tid att baka. Dessutom innehåller det massor av nyttigheter och får en god sötma från de rivna äpplet man har i. Toppa en skiva av detta bröd med något mättande pålägg som exempelvis keso eller avokado så har en väldigt mättande frukost eller mellanmål 🙂 (Receptet hittade jag här)

Detta behöver du:

2 dl havregryn

5 dl dinkelmjöl

1 dl linfrön (gärna krossade)

1 dl sesamfrön eller solrosfrön

2 tsk bikarbonat

3 msk honung

1 rivet äpple

4 dl naturell yoghurt 3 %

1 nypa salt

Pumpafrön (frivilligt)

Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop alla torra ingredienser. Skala och riv ner äpplet tillsammans med honung och yoghurt. Blanda ihop allt tills du får kletig smet. Klä sedan en brödform (likt DENNA) med bakplåtspapper och häll i smeten. Vill man kan man strö på lite pumpafrön på toppen. Sedan in i ugnen i 45-60 min. Klart!

Dela med dig

2 svar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept