Chokladwhoopies med krämig jordnötsfyllning

Länk till detta recept

Hej på er,

Här kommer ett recept på några riktiga godingar! Choklad och jordnötter ihop är ju så gott så jag provade att göra dessa chokladwhoppies med en jordnötskräm i mitten och det blev så gott! Som en liten sandwich med en urgod kräm i mitten. Det är något med whoopies som är så roligt att baka. Jag gillar att baka där man kan experimentera hur mycket som helst med smaker och det kan man verkligen göra med whoopies 🙂 Här kommer receptet:

Till ca 40 st (20 dubbla)

100 g rumsvarmt smör

1,25 dl socker

1 ägg

1 tsk bakpulver

0,5 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

3 dl mjöl

1,25 dl mjölk

1 krm salt

Jordnötsfyllning:

100 g jordnötssmör (99% jordnötter)

100 g philadelphiaost

50 g rumsvarmt smör

2 dl florsocker

1 dl vispgrädde

1 krm salt

Choklad whoopies: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa socker och smör fluffigt. Tillsätt ägget och rör om till en jämn smet. Blanda alla torra ingredienser för sig och tillsätt dessa under omrörning. Vänd tillsist ner mjölken och blanda försiktigt och varsamt. Spritsa ut kakorna på en bakplåtsklädd plåt (gör dem något större än en femkrona med stort mellanrum mellan varandra då de flyter ut en del). Har ni inte en spritsare går det bra att klicka ut med en sked. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 9-10 min. De ska vara mjuka o fluffiga i mitten så var noga med att de inte bränna i kanterna!

Jordnötsfyllning: Vispa ihop smör, philadelphiaost, salt och jordnötssmör till en slät massa. Sikta ner florsocker och blanda tillsist ner grädden. Vispa på hög hastighet tills du får en slät kräm.

Montering: Spritsa ett lager jordnötsfyllning på undersidan av en choklad whoopie. Lägg sedan på en annan och sikta över lite florsocker (om ni vill).

Lycka till, Kram

DSC_0045

Dela med dig

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept