En riktigt bra brownie ska enligt mig vara krispig på ytan, lagom kladdig och ha en kraftig smak av choklad och detta receptet ger precis det som jag söker efter i en brownie!
Detta behöver du:
2 ägg
100 g smält smör
1 dl vetemjöl
3 dl strösocker
3 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smält mörk choklad av bra kvalitet
Topping:
3 dl vispgrädde
Färska jordgubbar
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en ugnsform (20*20) med bakplåtspapper. Smält choklad och smör försiktigt i en kastrull, rör om under tiden till en slät smet, och låt sedan svalna. Vispa ihop socker , ägg och vaniljsocker, Tillsätt chokladblandningen och vispa den tills det blandat sig. Blanda de torra ingredienserna för sig och sikta ner dem i smeten och rör om. Häll ner i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Låt brownien svalna och sätt sedan in den i kylen en stund så den blir lite fastare i konsistensen.
Vispa grädden och bred ut över brownien. Dela jordgubbarna på mitten och lägg över. Dela brownien i fyrkantiga bitar och servera ?