Vad sägs om en kaka med mördeg, mandelmassafyllning, lemoncurd och och en sötsyrlig citronglasyr? Dessa är så underbart goda! De tar lite tid att baka men är så värda i slutändan. Vill man göra det enkelt för sig använder man färdig lemoncurd men jag tycker inte de är i närheten av så gott som hemmagjord så har ni tid och ork till att göra det också rekommenderar jag er verkligen att göra det! 🙂
Till ca 25 st:
Mördeg:
200 g rumsvarmt smör
5,75 dl vetemjöl
0,5 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
400 g mandelmassa
200 g rumsvarmt smör
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 burk lemoncurd (recept på lemoncurd hittar ni här)
Glasyr:
3 dl florsocker
2 msk citronsaft
Mördeg: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser till mördegen. Nyp ihop med händerna till en smidig deg. Tryck ut degen i mazarinformar (går även bra att använda en muffinsplåt likt DENNA) och trycka ut degen i dessa. Ställ in i kylen.
Fyllning: Riv mandelmassan och blanda denna med smör, socker och vaniljsocker. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Ta ut formarna ur kylen, lägg en klick lemoncurd i varje form och fyll sedan på med fyllningen. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg. Låt svalna.
Glasyr: Blanda ihop florsockret och citronsaft till en slät glasyr. Skulle den vara för fast/lös i konsistensen kan ni bara tillsätta lite mer av antingen citronsaften eller florsockret. Glasera mazarinerna när de svalnat. Ställ in i kylen och servera när glasyren stelnat!