Flarn tycker jag är så gott! Jag gillar de speciellt när de är lite sega i mitten och knapriga längs med kanterna. Det är så gott! Dessa med kokos blir precis så och tillsammans med smörkrämen blir de farligt goda!! Svårt att hålla sig till en bara 😉 Dessa är också så tacksamma att baka, de går snabbt och behöver inte många minuter i ugnen. Bra när man behöver få ihop något lite snabbt Receptet hittade jag här.
Till ca 10-15 st dubbla
Kokosflarn:
50 g smör
1 dl socker
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl kokos
1 ägg
Smörkräm:
150 g rumsvarmt smör
2,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 äggula
Kokosflarn: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda ner sockret. Blanda vetemjöl, bakpulver och kokos i en bunke och rör ner dessa i smörblandningen. Tillsätt ägget och rör om till en jämn smet. Klicka ut små klickar på bakplåtsklädda plåtar. Tänk på att klicka ut dem väldigt glest då de kommer flyta ut. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter, tills de fått en gyllenbrun färg. Låt svalna.
Smörkräm: Blanda ihop smöret och florsocker. Vänd ner äggulan och vaniljsockret och rör om. Spritsa eller bred ut ett lager på hälften av flarnen och lägg dem dubbla.
25 svar
Hej! Hur länge skulle du säga att dessa håller sig goda om jag ska göra dom lite i förväg?
Tack på förhand!
De håller sig goda knappt en vecka skulle jag säga. Men jag skulle nog inte servera dem senare än 2 dagar efter att jag bakat dem 🙂
Vad kan man använda istället för ägg?
Du kan frysa dem 🙂
Jättebra. 👍
Jaghar fryst mina och de är goda då också, faktiskt.
Hej! Hur förvarar du dessa kakor? I kyl eller rumstemperatur?
Hej! I kyl 🙂
Fryst med smörkräm eller utan?
Funkar vilket som 🙂
Det blev inte som på bilden flöt ut inte bra.👎
Älskar kokos. Funderar på att prova men smaksätta med citron i krämen. Vad tror vi om det?
Det tror jag skulle vara jättegott 🙂
Använder du varmluft eller vanlig ugnsvärme?
Varmluft! 🙂
Kan man frysa kakorna.
Hur får man att.dem flyta ut på plåten. Mina blev inte så tunna . Men goda .🤗
Kan man använda något annat istället för vetemjöl så de blir glutenfria?
Kan man frysa dom med krämen emellan?
Flöt inte ut alls, små hårda rundlar, trist.
De gjorde de inte för mig heller
Går det att göra utan vanligt socker tro?
Just dessa tror jag blir svårt. Då får man gå på något annat liknande sockerfritt recept istället 🙂
Bästa kakan, hoppar över smörkrämen och hackar i lite mandel i smeten istället.
Flyter ut fint och smakar toppen. Har man börjat äta går det inte sluta 😘😋
Går det att utesluta eller ersätta vetemjölet med något?