Blåbärsmuffins med crunch

Länk till detta recept

Att blåbärssäsongen snart är här glädjer mig något enormt. Jag älskar blåbär både att äta dem som dem är och ha dem i bakning. Sen tycker jag också det är så rogivande att gå ut i skogen för att plocka dem. Den enda nackdelen jämfört med att plocka lingon är att det är så pilligt. Man måste hela tiden plocka dem en och en så det tar sin lilla tid men det är de värt i slutändan.

Något som också blir himla gott med just blåbär är dessa muffins. De blir så enormt saftiga och på toppen har jag gjort en crunch som gör dem lite extra goda 😉 Dessa muffinsen bakar gärna och ofta och jag fyller dem med lite olika saker beroende på säsong. På hösten tycker jag om att fylla dem med kanel och äpplen t.ex och på sommaren gillar jag att fylla dem med diverse bär, den här gången blev det blåbär. Och vet ni vad som är extra gott och som lyxar till dem lite? En klick vaniljsås 😉 (Receptet är från Leila med ett fåtal ändringar bara).

Till ca 12 st:

Muffins:

100 g smör

2 ägg

1,5 dl socker

1 msk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

4 dl vetemjöl

2 dl mjölk

1 krm salt

3 dl frysta blåbär

Crumble:

2 dl havregryn

1 dl vetemjöl

1 dl socker

75 g smör

Sätt ugnen på 175 grader. Nyp ihop ingredienserna till crumblen.

Börja därefter med muffinsen. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Smält smöret och blanda ut med mjölken. Häll ner i äggblandningen och rör om. Blanda de torra ingredienserna för sig och sikta sedan ner 3/4. Häll ner de frysta blåbären i resterande torra ingredienser och rör om. Vänd till sist ner detta i smeten och rör om försiktigt så blåbären inte mosas för mycket. Fyll amerikanska muffinsformar till 2/3. Lägg gärna formarna på en muffinsplåt så de håller formen bättre. Strö över lite mer blåbär och därefter crumble och sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

Dela med dig

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept