INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Knäckig bananpaj

Länk till detta recept

Hörrni idag ska ni få ett recept på en paj som seglar upp i topp över de godaste pajerna jag smakat! Pecannötpaj är en riktig favorit hos mig men inte långt därefter kommer nog denna. Receptet har jag sett finns runt om på väldigt många bloggar redan så jag kände att jag var tvungen att prova det och det är jag glad för! Så ruskigt gott och för inte tala om enkelt! En paj du fixar ihop på tio minuter, en kvart och sen ska den endast gräddas i ugnen en kort stund. Smaken blir precis som när man äter friterad banan, knäckigt och gott och så med en klick vaniljglass till… Mmm farligt gott :))

4 mogna bananer

0,5 dl ljus sirap

1 dl socker

1,5 dl vetemjöl

100 g rumsvarmt smör

1 nypa salt

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva bananerna i små pengar och täck botten av en pajform (jag använder denna) med dem. Blanda ihop resten av ingredienserna till en slät massa och täck bananerna med denna. Sätt in i mitten av ugnen och grädda i ca 15 minuter, tills den fått en gyllenbrun färg. Servera med vaniljglass, mums! 🙂

Dela med dig

34 svar

    1. Hmm klurigt. Sirapen ger den goda knäckiga smaken som jag tyvärr tror är svårt att få med något annat. Du kan prova att ha i lite honung istället men jag tror inte det kommer smaka lika gott dessvärre :/

  1. Underbart god. Har gjort den vid 3 tillfällen på 14 dagar. Alla blir helfrälsta i den. Enkel och god. Lite ljummen med glass till… yum yum.

  2. Helt klart den godaste pajen jag ätit. Och så enkel att göra!
    Den står nu i köket och väntar på att sonen somnar, i samma ögonblick hans ögon stängs åker den in och seeen ska den ätas i massor 🤤😋

    1. Hej! Ledsen för sent svar.. Just denna paj tycker jag är godast att servera nygräddad och skulle inte gjort den i förväg.

  3. Bytte ut vetemjöl mot glutenfritt mjöl (Lailas blå) i samma mängd och hade inne den i ugn fem minuter längre. Blev super god 😃

  4. Jag bytte ut mjölet till glutenfri mjölmix, och gjorde dubbel fyllning. Kunde inte hälla över, utan fick klicka smeten över bananerna. Så gott, smakar verkligen som friterad banan 🍌😋

  5. ÄLSKAR detta recept, men behöver numera använda mjölkfritt margarin. Skulle det funka tro, eller bli alldeles torrt och tråkigt? 😋

    1. Så roligt att höra! 🙂 Har aldrig provat så vågar inte ge något rakt svar. Tror dock inte det ska vara några större problem 🙂

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept