Hörrni idag ska ni få ett recept på en paj som seglar upp i topp över de godaste pajerna jag smakat! Pecannötpaj är en riktig favorit hos mig men inte långt därefter kommer nog denna. Receptet har jag sett finns runt om på väldigt många bloggar redan så jag kände att jag var tvungen att prova det och det är jag glad för! Så ruskigt gott och för inte tala om enkelt! En paj du fixar ihop på tio minuter, en kvart och sen ska den endast gräddas i ugnen en kort stund. Smaken blir precis som när man äter friterad banan, knäckigt och gott och så med en klick vaniljglass till… Mmm farligt gott :))
4 mogna bananer
0,5 dl ljus sirap
1 dl socker
1,5 dl vetemjöl
100 g rumsvarmt smör
1 nypa salt
Sätt ugnen på 200 grader. Skiva bananerna i små pengar och täck botten av en pajform (jag använder denna) med dem. Blanda ihop resten av ingredienserna till en slät massa och täck bananerna med denna. Sätt in i mitten av ugnen och grädda i ca 15 minuter, tills den fått en gyllenbrun färg. Servera med vaniljglass, mums! 🙂
34 svar
Hatar att bo på Rhodos – hittar ju ingen sirap häääär. Undrar vad man kan ta annars – tips?
Hmm klurigt. Sirapen ger den goda knäckiga smaken som jag tyvärr tror är svårt att få med något annat. Du kan prova att ha i lite honung istället men jag tror inte det kommer smaka lika gott dessvärre :/
Skulle lönnsirap fungera?
Sirap heter σιρόπι / siropi och bör hittas i en vanlig livsmedelsaffär
Min blev inte knäckig. Vad gjorde jag för fel? 🤔
Skulle lönnsirap fungera?
Har du testat köpa melaço de cana? Är lite mörkare men kanske blir det sån knäckig smak..
honung den grekiska.
Borde funka med dadelsirap. Blir lite mörkare och nötigare.
Prova lönnsirap det brukar finnas överallt!
Underbart god. Har gjort den vid 3 tillfällen på 14 dagar. Alla blir helfrälsta i den. Enkel och god. Lite ljummen med glass till… yum yum.
Vad roligt att höra!! :))
Mums mums:)
Mums mums 🙂
Går det att byta ut vete mot glutenfritt mjöl rakt av? 🙂
Vilken storlek på formen har du ?
Ledsen för sent svar, 28 cm 🙂
För hur många & kan man förbereda?
Till ca 8 personer. Tycker den är godast att äta direkt 🙂
Helt klart den godaste pajen jag ätit. Och så enkel att göra!
Den står nu i köket och väntar på att sonen somnar, i samma ögonblick hans ögon stängs åker den in och seeen ska den ätas i massor 🤤😋
Hej! Kan man använda glutenfritt mjöl? Mvh Charlotte
Hej! Kan man använda glutenfritt mjöl? Mvh Charlotte
Hej! Har aldrig provat men de bör inte vara några problem 🙂
Hej
Degen blev lite för tjock, den gick inte att hälla över bananerna. Fick klicka ut den. Skulle smöret smältas?
Kan man göra den i förväg och ställa in i kylen? Eller blir bananerna fula då?
Hej! Ledsen för sent svar.. Just denna paj tycker jag är godast att servera nygräddad och skulle inte gjort den i förväg.
Bytte ut vetemjöl mot glutenfritt mjöl (Lailas blå) i samma mängd och hade inne den i ugn fem minuter längre. Blev super god 😃
smälter man smöret?
Nej det ska vara rumsvarmt 🙂
Jag bytte ut mjölet till glutenfri mjölmix, och gjorde dubbel fyllning. Kunde inte hälla över, utan fick klicka smeten över bananerna. Så gott, smakar verkligen som friterad banan 🍌😋
ÄLSKAR detta recept, men behöver numera använda mjölkfritt margarin. Skulle det funka tro, eller bli alldeles torrt och tråkigt? 😋
Så roligt att höra! 🙂 Har aldrig provat så vågar inte ge något rakt svar. Tror dock inte det ska vara några större problem 🙂
Gott!! Förslag på glutenfritt mjöl att byta ut vetemjölet mot?
Jag skulle testa glutenfri mjölmix 🙂