Hallå på er!
Har fått höra att det kommit en hel del snö till större delen av Sverige nu! Så underbart och jag blir lite smått avundsjuk får jag erkänna. Vintern för mig ska vara massor av snö och det får vi inte direkt här i Edinburgh tyvärr. Det är mest som en lång höst men jag hoppas vi kan få några snöflingor här, åtminstone till jul =)
Nu har jag inte heller kunnat hålla mig från att börja med julbaket. Roligaste tiden på året att baka enligt mig så jag har redan satt igång. Julgodis är oftast inte så komplicerat att göra och dessa snickers fudge är verkligen busenkla att göra! Jag har på sistone börjat göra fudge på mestadels kondenserad mjölk då det är så mycket smidigare än att koka upp en fudge på många ingredienser. Smaken och konsistensen blir jättegod och tar en bråkdel av tiden att göra gentemot klassisk fudge. Tänk er att det endast behövs 4 ingredienser för en att göra dessa.. Nästan lite farligt 😉
200 g mjölkchoklad
200 g mörk choklad
1 msk smör
1 burk kondenserad mjölk (397 g)
2-3 snickers
Skär upp snickersen i några små bitar. Smält chokladen och smöret över ett vattenbad. Häll ner i en skål och tillsätt den kondenserade mjölken. Rör om till en jämn smet och häll upp smeten i en bakplåtsklädd form ca 20×20 cm. Tryck ner bitar av snickers och bred ut till en jämn yta. Ställ in i kylen i minimum 3 h och skär sedan upp i bitar 🙂
Kramar, ha en fortsatt fin tisdag!
13 svar
Mums!
Ska testas !
Vilka mått hade formen du använde? 🙂
Med den kondenserade mjölken stelnar aldrig fudgen, är det karamelliserad mjölk du menar i receptet?
Det ska vara kondenserad mjölk 🙂
sen mjölken e de sån man måste koka i burken innan man Anv?
Nej 🙂 Den ska användas som den är, inte kokas 🙂
Är det sötad kondenserad eller osötad?
Jag förstår inte.. överallt på Internet står det att kondenserad mjölk ska kokas ??
Köpte i alla fall karameliserad mjölk för att jag ville det skulle stelna. Har stått flera timmar nu men knappt stelnat ändå… 🙁
Typiskt jag såg nu att till fudge använde man kondenserad mjölk… trodde du skrivit fel i receptet
Min stelnar inte heller….
Samma problem som övriga här – stelnar inte. Stått i kylen i snart 12 timmar och är kletigare än en kladdkaka 😕
Måste man koka den kondenserade mjölken först eller är det den karamelliserade mjölken du menar?
Du behöver inte koka den kondenserade mjölken. Använd sötad kondenserad mjölk som den är 🙂