Hallå på er!
Hoppas allt är bra med er denna torsdag! Idag ska jag dela med mig av något riktigt, riktigt smaskigt! Vad sägs om ett gäng nutellasemlor!? Dessa har jag länge velat prova att baka och nu blev det äntligen av! Jag har sett nutellasemlor på olika ställen tidigare och har många gånger tänkt att det kan ju inte annat än vara riktigt gott så jag provade att min egna variant och kan väl säga så här.. Jag blev inte besviken 😉
Till 16 st:
25 g jäst
2,5 dl mjölk
0,75 dl socker
1 tsk stött kardemumma
75 g rumsvarmt smör
1 ägg
ca 8 dl vetemjöl
Fyllning:
Nutella
Vispgrädde
Topping:
Florsocker
Stöt kardemummakärnorna i en mortel och värm med mjölken till 37 grader (fingerljummen). Smula ner jästen i en bunke och häll över den fingervarma mjölken så jästen löser upp sig. Tillsätt strösocker och rör om. Rör ner ägget och smöret och vänd därefter ner lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg. Lägg på en bakduk och låt jäsa i 40 minuter.
Stjälp upp degen på ett mjölat bord och knåda den lätt. Dela degen i 16 bitar och rulla till bollar. Lägg på en bakplåtsklädd plåt. Lägg över en bakduk och låt jäsa ytterligare 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen i ca 7-8 minuter. Låt bullarna svalna på ett galler.
Skär av topparna på bullarna. Gröp ur innanmätet i bullarna och fyll med nutella. Spritsa på ett lager med vispgrädde och lägg på bullarnas lock. Sikta över lite florsocker och servera.
Ät & njuuuut! 🙂
Ett svar
Åhh drömmen