Hej på er!
Här kommer ett recept på några gamla favoriter men som nu är fyllda med en chokladsmörkräm istället för en klassisk smörkräm. Supergoda och av någon anledning blir jag alltid mer sugen på dessa under sommaren. Vet inte riktigt varför? Kanske för de går så fort att göra och man orkar inte vara inne för länge och baka vid en varm ugn och spis 😉
Till ca 10-15 st dubbla
Kokosflarn:
50 g smör
1 dl socker
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl kokos
1 ägg
Smörkräm:
150 g rumsvarmt smör
2,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2,5 msk kakao
1 äggula
Kokosflarn: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda ner sockret. Blanda vetemjöl, bakpulver och kokos i en bunke och rör ner dessa i smörblandningen. Tillsätt ägget och rör om till en jämn smet. Klicka ut små klickar på bakplåtsklädda plåtar. Tänk på att klicka ut dem väldigt glest då de kommer flyta ut. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter, tills de fått en gyllenbrun färg. Låt svalna.
Smörkräm: Blanda ihop smöret, kakao och florsocker. Vänd ner äggulan och vaniljsockret och rör om. Spritsa eller bred ut ett lager på hälften av flarnen och lägg dem dubbla.
11 svar
Kan dessa förvaras med smörkräm?
Det går bra 🙂
Undrar om det går att göra de glutenfria🤔 verkar ju fantastiskt goda 😍
Det borde ju gå att använda 1 msk potatismjöl eller glutenfri mix, så mitt spontana svar är ja. Tänkte pröva det idag iaf
Det borde ju gå att använda 1 msk potatismjöl eller glutenfri mix, så mitt spontana svar är ja. Tänkte pröva det idag iaf
Undrar om det går att göra de glutenfria🤔 verkar ju fantastiskt goda 😍
Hur stor klick? En msk? Måste ju baka dessa asap!
Hej Jag undrar om du har testat nutella i dem ?
Nej det har jag inte men det är säkert jättegott 🙂
Går de frysa när de är färdiga? Hur blir de efter upptining?
De går jättebra att frysa. Flarnen blir inte riktigt lika krispiga men annars som vanligt 🙂