Kokosflarn fyllda med chokladsmörkräm

Länk till detta recept

Hej på er!

Här kommer ett recept på några gamla favoriter men som nu är fyllda med en chokladsmörkräm istället för en klassisk smörkräm. Supergoda och av någon anledning blir jag alltid mer sugen på dessa under sommaren. Vet inte riktigt varför? Kanske för de går så fort att göra och man orkar inte vara inne för länge och baka vid en varm ugn och spis 😉

Till ca 10-15 st dubbla

Kokosflarn:

50 g smör

1 dl socker

1 msk vetemjöl

1 tsk bakpulver

3 dl kokos

1 ägg

Smörkräm:

150 g rumsvarmt smör

2,5 dl florsocker

1 msk vaniljsocker

2,5 msk kakao

1 äggula

Kokosflarn: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda ner sockret. Blanda vetemjöl, bakpulver och kokos i en bunke och rör ner dessa i smörblandningen. Tillsätt ägget och rör om till en jämn smet. Klicka ut små klickar på bakplåtsklädda plåtar. Tänk på att klicka ut dem väldigt glest då de kommer flyta ut. Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter, tills de fått en gyllenbrun färg. Låt svalna.

Smörkräm: Blanda ihop smöret, kakao och florsocker. Vänd ner äggulan och vaniljsockret och rör om. Spritsa eller bred ut ett lager på hälften av flarnen och lägg dem dubbla.

Dela med dig

11 svar

    1. Det borde ju gå att använda 1 msk potatismjöl eller glutenfri mix, så mitt spontana svar är ja. Tänkte pröva det idag iaf

    2. Det borde ju gå att använda 1 msk potatismjöl eller glutenfri mix, så mitt spontana svar är ja. Tänkte pröva det idag iaf

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept