Pina Colada Cheesecake

Länk till detta recept

Hej på er!

Hoppas ni har en skön sommar så här långt! Kanske har ni semester just nu? Oavsett finns det alltid en anledning till att baka en riktigt god cheesecake och den här gången tycker jag ni ska prova den här! En helt underbar Pina Colada cheesecake som verkligen smakar sommar och är lite läskande på något vis med ananasen på toppen. Jag som älskar tropiska smaker föll pladask för den här och kommer definitivt göra den här fler gånger! 🙂

Botten:

15 st digistivekex

1 dl kokos

100 g smält smör

Fyllning:

400 g philadelphiaost

1,5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

2 dl kokosmjölk

3 ägg

Topping:

En halv ananas

Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Mixa kexen och kokos i en matberedare. Smält smöret och tillsätt sedan det. Tillsätt lite mer smör om du tycker att blandningen är lite för torr att jobba med. Häll i blandningen i en springform, 22 cm i diameter, Platta till ytan lite lätt och grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt svalna. Tips! Lägg ett bakplåtspapper i botten på formen, spänn fast och klipp bort kanterna. På så sätt slipper man servera cheesecaken med underlägget kvar.

Cheesecakefyllning: Sätt ugnen på 150 grader. Mixa philadelphiaosten till slät yta. Tillsätt sockret och vaniljsockret och rör om ordentligt med en elvisp. Vänd därefter ned kokosmjölken, rör om och tillsätt sedan 1 ägg i taget under omrörning. Häll smeten i formen och sätt in cheesecaken mitt i ugnen. grädda sedan i ca 1 h. Låt svalna ordentligt och låt sedan stå kallt i ett par timmar. Gärna över natten så den får stelna ordentligt.

Topping: Skär upp och rensa ananasen, mixa till små bitar och häll över cheesecaken.

Lycka till! 🙂

Dela med dig

Ett svar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept