Hörrni det här kan ju vara drömmen! Biskvier, chokladbollar och färska jordgubbar i ett och samma bakverk! Jag fick inspirationen av Camilla/Mykitchenstories chokladbollsbiskvier och tänkte att jag skulle prova att göra min variant med jordgubbar i mitten. Det har ju blivit lite utav min grej 😉 Så himla gott och roligt att baka. Tror inte ni kommer bli besvikna om ni provar att göra dessa. Tänk bara på att de är som godast när de är nygjorda. Jordgubbar gör att biskvibottnen blir vattnig om de får stå flera dygn så ät dem allra helst när de nybakade.
Botten:
200 g mandelmassa
0,5 dl socker
1 äggvita
Fyllning:
100 g mjukt smör
1 1/2 dl strösocker
3,5 dl havregryn
2 tsk vaniljsocker
3,5 msk kakao
2 msk kallt espressokaffe (vanligt kaffe funkar också)
Kokosflingor alt. Pärlsocker att rulla Chokladbollarna i
15 jordgubbar
Topping:
200 g mörk choklad
1 tsk rapsolja
Botten: Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan och blanda ner socker och äggvitan. Rör om till en jämn massa och klicka eller spritsa ut till små bottnar på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter.
Fyllning: Blanda smör, strösocker och havregryn i en bunke. Blanda därefter i vaniljsocker och kakao och tillsätt sist kallt kaffe.
Vänd på bottnarna, lägg en halv jordgubbe i mitten och täck med chokladbollssmet. Ställ in i kylen och låt stelna. Strax innan det är dags att ta ut biskvierna ur kylen, börja då att smälta chokladen över ett vattenbad. Tillsätt rapsoljan och rör om. Doppa biskvierna i chokladen. TIPS! Ta en matkniv, tryck i botten på biskvierna och doppa i chokladen. På så sätt slipper du en massa kladd samt får ett jämnare resultat.
Färdiga att äta! 🙂
Ett svar
Kanske man kan pensla översidan av bottnen med smält choklad så vattnar inte jordgubben igenom så lätt…