Mörk chokladcheesecake med dulce de leche & ganache

Länk till detta recept

Hej på er!

Här ska ni få ett recept på en cheesecake som är sååå god! Finns inte så mycket mer att säga än att ni nästan måste prova den 😉 Gillar ni cheesecake, choklad och kola kommer ni med största sannolikhet älska den!

Botten:

1 paket oreos

75 g smält smör

Fyllning:

400 g philadelphiaost

1,5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

2 dl creme fraiche

3 ägg

200 g mörk choklad (70 %)

1 burk karamelliserad mjölk (dulce de leche)

Ganache:

150 g mörk choklad

1,5 dl grädde

Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Mixa oreos i en matberedare. Smält smöret och tillsätt och blanda. Häll i blandningen i en springform, jag använde en på 18 cm i diameter, Platta till ytan lite lätt och grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt svalna. Tips! Lägg ett bakplåtspapper i botten på formen, spänn fast och klipp bort kanterna. På så sätt slipper man servera cheesecaken med underlägget kvar.

Fyllning: Mixa philadelphiaosten och crème fraîche till en slät yta. Tillsätt sockret och vaniljsockret och rör om ordentligt med en elvisp. Tillsätt 1 ägg i taget under omrörning. Smält chokladen över ett vattenbad och vänd till sist ned denna. Bred på ett lager med karamelliserad mjölk över bottnen. Häll sedan över cheesecakefyllningen. Sätt in i mitten av ugnen. Sänk värmen direkt till 150 grader. Grädda i ca 50 minuter. Låt svalna.

Ganache: Grovhacka chokladen och lägg i en skål. Värm upp grädden i en kastrull och häll över chokladen. Rör om till en slät ganache. Spritsa över cheesecaken.

Kram och stort lycka till! 🙂

Dela med dig

5 svar

  1. Håller på att baka 2 st utav denna. Skall ha kalaset först dagen efter. Går denna att frysa eller ska den enbart stå svalt? Tänkte aldrig på att det ingenstans står Frozen cheesecake i receptet😬.

  2. Hej Hanna! Tack för dina fantastiska recept! En fråga angående denna tårtan: när jag häller i den smälta chokladen i smeten med ost, creme fraiche etc så stelnar chokladen meddetsamma och det blandas inte utan det blir ”strängar” av stelnad choklad. Vad gör jag för fel?
    mvh Maria

    1. Hej Maria. Jag gjorde denna cheesecake idag och då blandade vi istället ägg med socker först och sedan hällde vi i chokladen där, det funkade. Däremot stelnade kakan ej i ugnen på 50 minuter, den var bara fast vid kanterna vid servering…kanske mindre portionsformar skulle lösa problemet..

  3. Hej. Den ser jättegod ut. Den ska jag prova. Men för att få så perfekta bitar, fryser du Den lite innan du skär den?

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept