Hallå på er!
Vad härligt med fredag idag! Jag tänkte såhär när helgen är på ingång dela med mig utav ett recept som är lite ”extra allt” Dessa brownies innehåller just allt det som jag älskar. Mörk choklad, dulce de leche och pekannötter. En riktig favoritkombination! Och vem skulle inte tacka ja till en bit av dessa!? 😉
3 ägg
150 g smält smör
2 dl vetemjöl
2,5 dl strösocker
4 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smält mörk choklad av bra kvalitet
En halv burk karamelliserad mjölk
2 dl grovhackade pekannötter
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en ugnsform (24*24) med bakplåtspapper. Smält choklad och smör försiktigt i en kastrull, rör om under tiden till en slät smet, och låt sedan svalna. Vispa ihop socker , ägg och vaniljsocker, Tillsätt chokladblandningen och vispa den tills det blandat sig. Blanda de torra ingredienserna för sig och sikta ner dem i smeten och rör om. Häll ner i formen, klicka i den karamelliserade mjölken, strö över pekannötterna och dra runt med en gaffel så allt blandar sig något. Grädda sedan mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt brownien svalna och sätt sedan in den i kylen en stund så den blir lite fastare i konsistensen.
Kram & trevlig helg! 🙂
6 svar
Går den att frysa ??
De går bra 🙂
Kan man göra denna glutenfri tro?
Kan man göra denna glutenfri tro?
Hej! Vilket mjöl rekommenderar du att byta till för ett glutenfritt alternativ? Mvh
Hej! Ledsen för sent svar. Jag skulle använda mandelmjöl eller rismjöl 🙂