Pumpapaj

LĂ€nk till detta recept

Hej pĂ„ er! 🙂

Idag ska jag dela med mig utav ett recept som för mig verkligen symboliserar hösten. NÀmligen pumpapaj! Detta Àr faktiskt första gÄngen jag provade att baka detta sjÀlv, ja med pumpa överhuvudtaget sÄ det var lite spÀnnande. Alltid sÄ roligt att prova nya saker Àven om jag kan slita mitt hÄr om det blir fel. Den hÀr gÄngen fick jag utgÄ frÄn ett fÀrdigt recept för att ha nÄgonstans att börja dÄ det var min första gÄng. Har dock som alltid Àndrat om lite men basen kommer hÀrifrÄn.

Jag minns första gĂ„ngen jag fick smaka pumpapaj. Det var nĂ€r vi bodde i Edinburgh och blev bjudna pĂ„ Thanksgivingmiddag hos vĂ„ra amerikanska vĂ€nner Perry och Alexa. DĂ„ hade Alexa gjort en pumpapan som var sĂ„ himla god! DĂ€rför ville jag sĂ„ gĂ€rna prova pĂ„ det nu nĂ€r Halloween och Thanksgiving nĂ€rmar sig och denna blev verkligen ocksĂ„ supergod 🙂

Pajskal:

4,5 dl vetemjöl

175 g rumsvarmt smör

0,5 tsk salt

2 msk socker

4,5 msk vatten

Fyllning:

4 dl pumpapuré (Jag anvÀnde butternut pumpa)

2 Àgg

2 dl vispgrÀdde

1,5 tsk kanel

1 tsk ingefÀra

1 tsk nejlika

2 dl socker

1 krm salt

Topping:

VispgrÀdde

Kanel

Pajskal: Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg och tryck ut i en pajform (28 cm). FörgrÀdda pajskalet tio minuter i 200 grader.

Fyllning: SÀnk ugnstemperaturen till 175 grader. Skala pumpan, skÀr ned i bitar och koka i ca 10 minuter. Sila bort vattnet och mixa ihop till en slÀt puré. LÄt svalna nÄgot. TillsÀtt sedan 1 Àgg i taget och sedan resterande ingredienser under omrörning tills du fÄr en slÀt smet. HÀll sedan ned över pajskalet och grÀdda mitt i ugnen i ca 40 minuter.

Servera sedan med lite lÀttvispad grÀdde och kanel pÄ toppen.

Kram och lycka till! 🙂

Dela med dig

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fÀlt Àr markerade *

Sök recept

Liknande recept

PopulÀra recept