Halloween pavlova

Länk till detta recept

Hej!

Halloween närmar sig och jag tänkte tipsa er om en enkel och lite rolig dessert att göra till nästa vecka. Halloween är i ärlighetens namn kanske inte min absoluta favorit högtid. Jag har inte riktigt förstått mig på grejen med det ännu (kanske kommer) men jag ville ändå prova att baka en variant som funkar att göra tills dess. Inte det vackraste jag gjort men väldigt gott! Men jag tänker att Halloween är väl inte till för att det ska vara vackert? ;P Hoppas ni gillar idén iallafall!

Marängbotten

4 äggvitor

2 dl socker

1 tsk ättika

1 msk maizena

Några droppar valfri karamellfärg (Jag använde svart och lite gul)

Hallonsås

1 paket frysta hallon (250 g)

2 msk florsocker

Topping:

3 dl vispgrädde

Godis (Jag använde döskalle godis)

Några droppar hallonsås

Marängbotten: Sätt ugnen på 140 grader. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum. Rör ner sockret lite i taget under vispande. Vispa tills det blir en glansig maräng och som går att forma till toppar med vispen. Tillsätt maizena och ättika, rör om väl. Droppa ner lite karamellfärg och rör försiktigt runt med en gaffel tills du får ett fint mönster. Rita upp en cirkel på ett smörat och mjölat bakplåtspapper. Bred ut marängen utefter cirkeln. Grädda mitt i ugnen i 1 h och 15 min. Stäng av värmen från ugnen och låt bottnen stå kvar i eftervärmen minst ett par timmar.

Hallonsås: Koka de frysta hallonen tills de smält. Tillsätt florsockret, rör om, ta bort från plattan och låt svalna.

Montering: Bred på ett lager med hallonsås på marängbotten. Lägg därefter på ett lager med vispgrädde och toppa med godis och några droppar hallonsås.

Kramar

Dela med dig

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept