Saffransmazarintårta

Länk till detta recept

Här kommer en julig och fantastiskt god mazarintårta med smak av saffran. Lite smidigare att bjuda på än klassiska mazariner om man får besök. Och lite festligare dessutom 🙂 Servera denna gärna med lite lättvispad grädde och varför inte lite hallon till också? Saffran och hallon ihop är ju så gott!

Botten:

120 g smör

1 dl florsocker

3 dl vetemjöl

1 äggula

Fyllning:

400 g mandelmassa

0,5 g saffran

1 msk vaniljsocker

150 g smör

2 msk vetemjöl

2 ägg

2 äggulor

Dekoration:

Mandelspån

Florsocker

Sätt ugnen på 180 grader.

Botten: Blanda snabbt ihop alla ingredienser till en fin mördeg. Överarbeta den inte! Plasta in och låt vila i kylen i 20 min.

Fyllning: Smält 50 g smör. Blanda ner saffran, rör om och låt stå ett tag. Finriv mandelmassan och rör ihop med 100 g rumsvarmt smör till en slät massa. Tillsätt smör och saffransblandningen. Blanda därefter ner äggen och en äggula i taget. Blanda till sist ner mjölet och vaniljsockret och rör om till en gul, slät massa.

Ta en springform (24 cm, Tips, använd bakplåtspapper i botten) och tryck ut mördegen i botten och upp ett par centimeter i denna. Jämna till kanterna om så vill genom att skära av en bit med en kniv. Häll sedan i fyllningen, toppa med mandelspån och sätt in i mitten av ugnen i ca 40 minuter.

Låt svalna och pudra över lite florsocker.

Ät och njut! 😉

Dela med dig

Kommentera

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Behövliga fält är markerade *

Sök recept

Liknande recept

Populära recept